Mundlort om mundbind: For svære at bruge for dumme danskere

Sundhedsstyrelsen har ikke høje tanker om os

Skrevet af Lennart Kiil

Sundhedsstyrelsen har fra starten været modstandere af værnemidler til civilbefolkningen.

At borgerne på den måde kan beskytte sig selv og hinanden uden at store moder stat er direkte indblandet med bevægelsesbegrænsende tiltag, kan vi jo ikke have.

Det er tragikomisk som Sundhedsstyrelsen formulerer sig:

6. Skal man bruge mundbind/masker?

Nej der ingen grund til at bruge mundbind, da intet tyder på, at anvendelse af mundbind hos raske, som bevæger sig rundt i samfundet i al almindelighed, har en effekt på smittespredningen.

Ingen effekt på smittespredning, siger I?

Det mener sundhedsmyndigheder i andre lande og EU's ECDC ellers at de har.

Så kære Sundhedsstyrelse, I står ret alene med "ingen grund til" og "intet tyder på" at der er effekt på smittespredningen.

Hvis alle bruger mundbind dér, hvor de ikke har effekt, risikerer vi at ende med at mangle mundbind dér, hvor de faktisk er vist at være vigtige, nemlig i sundheds- og plejesektoren.

Kære Sundhedsstyrelse,

Det er simpelthen for lavt at I lægger ansvaret for manglen på værnemidler over på danskerne, når det alene er jeres egen dårlige planlægning som er skyld i det problem.

At bruge mundbind er heller ikke noget, man bare lige gør.

Man kan lære folk at tage et kondom rigtigt på, men ikke en maske?

Hold nu op Sundhedsstyrelse, det er jo en latterlig påstand.

Det skal dække rigtigt af for både mund og næse, og man skal skille sig forsvareligt af med det.

Det er godt nok svært, ren raketvidenskab. Alt for svært for de dumme danskere, mener Sundhedsstyrelsen øjensynligt.

Hvis man bruger almindelige, simple mundbind af papir og ikke sørger for at skifte bindet ofte, risikerer man, at mundbindet bliver vædet for meget, og så mister det dets funktion. Dermed kan mundbind risikere at give en form for falsk tryghed.

Det er vist jer som er "falsk tryghed", kære Sundhedsstyrelse.

Vi anbefaler heller ikke at du syr dit eget mundbind.

Nej, at danskerne selv på eget initiativ skulle gøre noget for at løse den mangelsituation som er opstået som konsekvens af jeres dårlige planlægning, det dur da bestemt ikke.

At borgerne skulle tænke selv. At danskerne selv skulle producere? Nej, det går virkelig ikke.

Borgerne skal åbenbart passivt sætte sig ned og vente på at moder stat løser alle de problemer som moder stat selv har medskyld i er opstået.

Vi anbefaler, at du følger vores generelle anbefalinger til befolkningen, som du kan se under afsnittet ”Sundhedsstyrelsens generelle råd til befolkningen”.

Borgerne må endelig ikke tænke selv eller se på hvad myndighederne gør i andre lande for sundhedsstyrelsen i Danmark har den endegyldige sandhed om værnemidler til civilbefolkningen:

Folk er bare for dumme.