Beskæftigelses-borgmester praler af 180.000 samtaler på et år - men hvor mange jobs er der skabt?

Ja, der bliver snakket og holdt møder - men jobcentre skaber ikke arbejde

Skrevet af Lennart Kiil

Vi lever i en mærkelig tid med mærkelige navne.

"Sammen hver for sig" - lyder det i disse tider. Det lyder måske godt, men giver ikke meget mening.

En anden ting som ikke giver meget mening er "jobcenter".

For disse centre skaber jo ikke jobs til andre end dem som arbejder der som konsulenter og bureaukrater.

Jobs skabes når folk starter virksomheder op, udvider og ansætter. Punktum.

Men hvad sker der når man ikke kan prale af at skabe jobs. Og sandsynligvis ikke engang har held med at formidle specielt mange succesfulde kontakter mellem lønmodtagere og arbejdsgivere?

Så kan man da prale af hvor mange møder man holder!

Hvor mange "samtaler" man har.

Cecilia Lonning-Skovgaard er beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, og hun skriver om landets største jobcenter – Jobcenter København:

VORES JOBCENTER FYLDER 1 ÅR

I dag er det præcist et år siden, at vores moderne jobcenter blev officielt indviet. Indvielsen var præget af glade smil og bevingede ord og dagen var kulminationen på flere måneders hårdt arbejde.

Siden har rigtig mange ledige borgere besøgt jobcentret på Gammel Køge Landevej i Valby, og fået hjælp til at komme i job og uddannelse.

Helt præcist har 55.000 borgere har været forbi jobcentret, og der er blevet afholdt cirka 180.000 samtaler i det store hus. I løbet af det år, hvor vi har holdt til i Valby, har vi oplevet, at der har været gang i væksten og beskæftigelsen. Men nu melder der sig en anden tid med nye og alvorlige udfordringer. Med coronakrisen har mange københavnere mistet deres job. Mange virksomheder kæmper for overlevelse, fordi Danmark og det meste af verden er lukket ned.

Det stille endnu højere grad til vores arbejde i jobcentret. Vi skal tage hånd om de ledige, så de kan komme tilbage på arbejdsmarkedet og det private erhvervsliv skal hjælpes, så virksomhederne igen kan skabe arbejdspladser.

Så det første år fejres ikke med omtale af hvor mange jobs som er "formidlet", men hvor mange møder der er holdt og hvor mange borgere som har været gennem systemet.

Du kan læse Cecilia Lonning-Skovgaards opslag på Facebook her:

https://www.facebook.com/cecil...

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872