Citathistorie: 

Corona i USA: Unge med milde symptomer falder pludselig døde om

Slagtilfælde i unge og midaldrende smittet med SARS-CoV-2

To hjernescanninger

Washington Post har en interessant og ildevarslende artikel om unge og midaldrende mennesker og apopleksi i forbindelse med SARS-CoV-2.

Selv unge og midaldrende smittet med den nye coronavirus får tilsyneladende pludselige slagtilfælde og hjerneblødninger.

Washington Post nævner i artiklen et eksempel på en ellers sund og rask patient fra New York City uden kroniske sygdomme som ikke havde haft problemer under den store nedlukning af byen, men som pludselig fik problemer med at tale og bevæge højre del af kroppen. Scanning viste en blodprop i hjernen.

Manden var kun 44 og smittet med coronavirus.

Det er læger i USA som nu slår alarm fordi unge og midaldrende patienter, som knap vidste de var smittet med den nye coronavirus fordi de direkte symptomer var milde, pludselig falder døde om eller får alvorlige men efter slagtilfælde.

Normalt er blodpropper, slagtilfælde og hjerneblødning noget man forbinder med ældre mennesker. Men nogle læger i USA frygter nu at coronavirus kan udløse disse i mennesker som kun er i 30'erne eller 40'erne.

Artiklen i Washington Post har disse mystiske afsnit som nærmest lyder som noget fra en dårlig film:

As Oxley, an interventional neurologist, began the procedure to remove the clot, he observed something he had never seen before. On the monitors, the brain typically shows up as a tangle of black squiggles — “like a can of spaghetti,” he said — that provide a map of blood vessels. A clot shows up as a blank spot. As he used a needlelike device to pull out the clot, he saw new clots forming in real-time around it.

“This is crazy,” he remembers telling his boss.

Artiklen understreger at der stadig kun er relativt få eksempler på slagtilfælde som rammer unge og midaldrende i forbindelse med den nye coronavirus, men at de er væsentlige at få med i vores forståelse af den nye virus - både forståelsen af den og selve virus er under stadig udvikling.

Også flere andre tilfælde på det seneste har vist at den forståelse, som først var udbredt omkring at den nye coronavirus kun ramte lungerne, måske er forsimplet.

Efterhånden som sygdommen har ramt massivt udenfor Kina er der dukket forskelligt nyt op og den svært smitsomme sygdom har desværre overrasket og vist nye sider af sig selv igen og igen.

Tre hospitaler i USA er begyndt systematisk at undersøge sammenhængen mellem slagtilfælde og den nye coronavirus.

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872