Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Ulve strejfer 60 km fra Paris

Kun 60 km fra Paris er der nu observeret strejfende ulve. - Det er formentlig unge individer, som har forladt deres flokke for at finde egne territorier, siger eksperten Eric Bas til Daily Telegraph. - En ulv kan strejfe så langt som 100 km på en enkelt nat, og skovene omkring den franske hovedstad er ideelle levesteder med store forekomster af råvildt og vildsvin.

Fritlevende dyr er dog ikke ulvenes eneste føde. De ca. 300 ulve, der menes at være i Frankrig, satte sidste år mere end 6000 får til livs.

Rovdyret med artsbetegnelsen Canis lupus blev i Danmark meldt udryddet i begyndelsen af 1800-tallet. Efter et par hundrede års fravær strejfede ulve fra Tyskland i 2012 op gennem den jyske halvø, og sagkyndige skønner, at der nu er ca. 12 vildtlevende ulve i landet. Jyske fåreavlere kan tale med om, hvor og hvordan ulvene indtager deres måltider.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil