Gå til hovedindhold

Rasmus Jarlov advarer: "For andre bliver selvmordsraterne høje i den kommende tid"

Af Lennart
Den konservative profil mener ikke at kompensationsordningerne kommer alle til gode

"Min virksomhed har gennem årene betalt millioner til statskassen. Også i år har vi betalt ca. 400.000 til staten. Nu kan vi få ca. 100.000 kr til at dække en procentdel af nogle af vores faste omkostninger."

Sådan indleder den konservative profil et lidenskabeligt indlæg på Facebook.

Og han fortsætter

– Sådan er situationen i de fleste virksomheder. Eller som venstrefløjen ville sige: "Det er staten, der holder hånden under virksomhederne, og derfor kommer de til at skylde, når krisen er slut"

Venstrefløjens udlægning giver Jarlov dog ikke meget for:

– Sandheden er, at det er virksomhedernes ejere, der betaler gildet. Der er lavet en tåbelig lønkompensationsordning, som slet ikke er til gavn for virksomhederne, men alene sikrer nogle medarbejdere i gavmilde virksomheder deres løn. (Mens de bliver fyret i de mest pressede virksomheder). Og en kompensationsordning for faste omkostninger, som kun dækker meget lidt. Den dækker eksempelvis ikke skatter, afgifter, bogføring og løn til de medarbejdere, som ikke kan sendes hjem og er nødvendige for at holde forretningen kørende, selvom det er uundgåelige udgifter.

Og så kommer han med et varsel som vi skal tage alvorligt:

– Jeg er selv heldigt stillet, fordi jeg har en indkomst ved siden af min virksomhed. Jeg tager et kæmpe tab, men overlever økonomisk. For andre bliver selvmordsraterne høje i den kommende tid.

Han slutter af med en hyldest:

– Staten kan ikke hjælpe alle. Det er økonomisk umuligt. Men jeg vil gerne udtrýkke min beundring for de mennesker, der kæmper for at overleve lige nu.

Du kan se Jarlovs indlæg på Facebook her

Det Jarlov her er inde på, det burde måske have lidt mere opmærksomhed.

Venstrefløjen får det jo til at lyde som om kompensation er noget staten giver virksomhederne. Men det er det jo ikke. Det er noget som går til lønmodtagerne.

Ikke dermed sagt at virksomhederne skal have en separat kompensation ud over de ordninger som er vedtaget. Men det er væsentligt at få givet et retvisende billede af hvad der foregår.

I Danmark hersker en lønmodtagermentalitet, og det fallout som måtte ramme arbejdsgivere, ejere, selvstændige - det ser man ret stort på i sammenligning med hvor godt mange lønmodtagere er sikret.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.