Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Coronavirus afslører den borgerlige socialkonstruktivisme

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Coronavirus afslører den borgerlige socialkonstruktivisme

Naturen er ligeglad med al ideologi
Skrevet af Lennart Kiil

Påstanden om at coronavirus ikke rigtigt er noget reelt problem, dukker op igen og igen. Især i borgerlige og liberale kredse.

Fra den kant forlyder det at den nye coronavirus i høj grad er et medieskabt problem eller noget myndighederne finder på.

I "virkeligheden" er den nye coronavirus faktisk mindre dødelig end almindelig sæsoninfluenza, lyder det igen og igen.

Myndigheder blæser tallene op sammen med medierne, lyder det igen og igen. På trods af at det modsatte reelt er påvist i et utal af sammenhænge.

Men lad os se lidt nærmere på den borgeligt-liberale tilgang til coronakatastrofen:

Ved at gøre spørgsmålet om epidemien og dens effekter til et spørgsmål om medier og myndigheder, så skriver man realiteterne ud af historien.

Borgerlige og liberale fornægter naturens kraft.

Alt kommer an på os mennesker, og der eksisterer ingen verden uden om vores menneskelighed som kan gribe ind og forstyrre vores tilværelse.

Det er den samme opfattelse vi ser på venstrefløjen når den vil tilskrive alle ændringer i temperaturer og klima til den menneskelige aktivitet.

Og det er samme opfattelse som venstrefløjen har omkring køn og seksualitet, hvor man ikke vil anerkende noget iboende som er givet fra naturens side.

Mange borgerlige og liberale nægter i disse tider på lignende vis at anerkende naturens iboende kræfter. Heller ikke de destruktive som for tiden er på spil over hele verden i større omfang end normalt.

Hvis bare man ignorerer den nye coronavirus, så lider vi som samfund ingen skade. Selve skaden opstår mestendels ved mediernes omtale og myndighedernes indgriben. Det er opfattelsen.

Det er den meget socialkonstruktivistiske tilgang til epidemien som er udbredt langt ind i mainstream borgerlige og liberale kredse.

Men det er forkert.

For corona-pandemiens destruktive kræfter ville ikke forsvinde ved at vi ignorerede den, lod være at omtale den eller ved at myndighederne ikke på forskellig vis forsøgte at modgå problemet.

Tværtimod. Giver man den frit spil, manifesterer den sit destruktive potentiale både hurtigere og i større grad.

Naturen er nemlig ligeglad med al ideologi.

Naturen "forstår" kun realiseret modstand.

Så den socialkonstruktivistiske 'mennesket over naturen tilgang' spiller igen fallit. Også denne gang hvor den hovedsageligt udspringer fra borgerlig-liberalt hjørne.

Hvadenten det er den vestreorienterede benægtelse af kønsforskelle eller den højreorienterede benægtelse af coronavirus som destruktiv realitet - så bygger begge disse opfattelser på en arrogant solipsisme.

Det dur bare ikke.

Den nye coronavirus er i den grad en realitet som ikke går væk ved at man stikker hovedet i busken eller reducerer den til mediefænomen.

Del Coronavirus afslører den borgerlige socialkonstruktivisme