Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Efter maskepåbud: R nu helt nede på 0,65 i Tyskland

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Efter maskepåbud: R nu helt nede på 0,65 i Tyskland

Værnemidler til civilbefolkningen går deres sejrsgang jorden rundt

Skrevet af Lennart Kiil

Flere og flere steder i verden viser værnemidler til civilbefolkning sit værd.

De asiatiske lande benyttede fra starten masker, og der bliver de kaldt det væsentligeste våben imod coronavirus.

De europæiske lande var langsomme til at lære af Asien, men Tjekkiet viste vejen sammen med Østrig. Med imponerende resultater til følge.

For nylig kom også Tyksland med på bølgen. Og heller ikke her er resultatet udeblevet.

Reproduktionstallet er blevet lavere efter at de fleste delstater i landet i en lang række sammenhænge har indført maskepåbud.

Således viser de nyeste officielle tal fra Robert Koch instituttet, Tysklands udgave af Seruminstituttet herhjemme, at R nu er helt nede på 0,65!

Når nu Tyksland er nede på et reproduktionstal på 0,65, så er der kun et spørgsmål om tid før at den nye coronavirus er presset helt i bund.

Værnemidler til civilbefolkningen er det væsentligste våben i det arsenal som hører under den offensive tilgang til coronavirus, hvor man ikke gemmer sig, men tager kampen op.

Danmark har kørt den defensive tilgang med nedlukning og hjemsendelse. Det er reelt at spille på coronavirussens præmisser og lade den svinge taktstokken. Og undergrave økonomien.

I Sverige har man kørt den apatiske, opgivende, ligegyldige og nærmest defaitistiske tilgang, hvor man har ladet virus løbe stort set frit og overladt de gamle til en socialdarwinistisk skæbne.

Og hvad har man at vise for det? Stort set intet andet end et højt dødstal.

Den slappe svenske tilgang og den ikke specielt fokuserede danske tilgang står i skarp kontrast til tilgange i mere succesfulde lande som bruger værnemidler.

For de lande som ikke har taget værnemidler til civilbefolkningen til sig, har svært ved at komme ned på samme lave reproduktionstal som de lande som bruger værnemidler til civilbefolkningen i kampen imod coronavirus.

Mens Danmark og Sverige ligger og kæmper med reproduktionstal i underkanten af 1 - lidt lavere - så er tallet anderledes lavt i Tyskland og andre lande som har erkendt at værnemidler er til alle. Og som bruger værnemidler aktivt og offensivt i civilbefolkningen.

Her er reproduktionstallet nu i Tysklands tilfælde tættere på en halv en på en! Modsat Danmark hvor det forholder sig omvendt.

I Danmark er man endda villig til at lade smittetallet stige til over 1 igen i forbindelse med genåbning, selvom dette kunne forhindres med værnemidler til civilbefolkningen.

Hold nu helt op hvor er det rent og skær vanvid at myndighederne i Danmark afsvor værnemidler og ikke har været villige til at tage denne dumstædige position op til revision selvom ALT tyder på at den er forkert.

Del Efter maskepåbud: R nu helt nede på 0,65 i Tyskland