Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Folkets Avis nu endnu hurtigere og mere sikker

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Folkets Avis nu endnu hurtigere og mere sikker

Skrevet af Lennart Kiil

Vores skift af hosting til Pantheon gav hurtigt resultater. Nu ligger siden solidt under et sekund (ja, faktisk under et halvt), når googlebot indekserer.

Det betyder naturligvis også at læserne får serveret indholdet hurtigere.

Jeg har også testet Folkets Avis under belastning med op til 50 samtidige brugere på siden. Ingen problemer i dette. Som det ses holder siden sig omkring et halvt sekund i leveringstid, selv når der er mange læsere på samtidigt:

Næste skridt er også allerede taget, så en stor del af indholdet på avisen bliver leveret via CDN. Billeder og andet, der fylder, sendes nu til læserens browser fra en server tæt på ham eller hende. Vi bruger CloudFlare til dette, og det giver samtidig en forøget sikkerhed. Forbindelsen mellem læseren og CloudFlare kan også tilgås via https, hvis man ønsker dette.

Alt i alt er infrastrukturen på Folkets Avis nu nogenlunde på plads og burde være ret solid. Næste skridt bliver at give mulighed for, at abonnenter og andre bidragydere kan logge ind, slippe for reklamer og få andre fordele som tak for støtten til Folkets Avis.

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS