Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Sure tider syd for grænsen

Det store tyske erhvervslokomotiv er ved at tabe pusten. Måned for måned kører det langsommere. For hele 2014 ventes en vækst på næppe mere end 1 procent, mener Marcel Fratzscher, chef for DIW, Det Tyske Institut for Erhvervsforskning.

Den Internationale Valutafond IWF sætter forventningerne noget højere, nemlig på 1,4 procent, men IWF har i de senere år skudt over målet - i øvrigt også, når det gælder prognoser for dansk økonomi.

Tysk industriproduktion faldt i august fire procent i forhold til juli, og et så brat fald er ikke set de sidste fem år, skriver erhvervsavisen Handelsblatt. Virksomhedernes forventninger til fremtiden synker i takt med ordreindgangen mod et nulpunkt. Handelsblatt tilføjer i en leder, at "meget har forbundskansler Angela Merkel gjort for at omfordele velstanden, men næsten intet for at øge den".

Lyder det på en eller anden måde bekendt i danske ører?

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil