Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Er S også involveret i lortesag?

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Er S også involveret i lortesag?

S-politiker aner tilsyneladende intet om hvad den organisation, han er næstformand for, foretager sig

Skrevet af Lennart Kiil

Som skrevet tidligere i dag forsøger alle politikere at vaske hænder i forhold til sagen om udledning af urenset spildevand i Øresund.

Således skrev socialdemokraten Marcus Vesterager den 25. maj kl. 19.41 følgende på Facebook:

Hovedpunktet på dagens møde i Teknik- og Miljøudvalget var naturligvis sagen om udledning af spildevand i Øresund. Den har fyldt meget de sidste dage, hvilket er helt forståeligt, når det bogstavelig talt handler om at lukke lort ud i havet.

Ligesom de andre medlemmer af udvalget hørte jeg også først om sagen, da den kom frem i medierne. Der har været - og er stadig - meget, som er uklart. Derfor har vi i udvalget sat en undersøgelse af sagen i gang, blandt andet for at undersøge om der findes alternative tekniske løsninger, og jeg ser frem til at se, hvad resultatet bliver.

Min fremhævelse.

Ja, det er jo nøjagtig samme "sang" vi hørte fra Ninna Hedeager Olsen. Hun skrev også på Facebook at hun intet kendte til sagen, noget som af flere grunde og årsager er særdeles usandsynligt.

Men hvad så med Marcus Vesterager her?

Kan det være sandt i hans tilfælde?

I teorien kan det vel.

Men nu er det faktisk sådan at Marcus Vesterager er næstformand i HOFOR som står for udledningen af spildevandet!

Marcus Vesterager aner intet om hvad den organisation, han er næstformand for, foretager sig?

Ud over at han er medlem af Teknik- og Miljøudvalget. Som skal holde øje med den slags og være med til at træffe beslutninger på området og udstikke retningslinjerne.

Det virker nærmest som om politikerne i udvalget har indgået en musketer-ed om at hævde uvidenhed offentligt om lortesagen.

Og så håber man måske at ansvaret kan tørres af på nogle embedsmænd.

Det kalder vi at vaske hænder.

Men på Facebook skriver Marcus Vesterager på sin profil:

Jeg er socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation, og jeg kæmper for et grønt, socialt retfærdigt og mangfoldigt København.

Ja, grønt kommer først. Fremhævelsen er dog min.

Men så virker det også mærkeligt at man kan sidde i bestyrelse i HOFOR, endda som næstformand, uden at følge nok med til at vide hvad der foregår.

Særligt når den planlagte udledning fremgik af HOFOR's hjemmeside før pressen tog hul på sagen.

Det virker ærligt talt ikke specielt troværdigt at ingen af politikerne i bestyrelsen hos HOFOR eller ingen af medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget skulle være klar over hvad der foregår på deres ansvarsområde.

Og hvis ikke de ved det, som de påstår de ikke gør, så passer de jo ikke deres arbejde – og lever ikke op til deres løfter til vælgerne.

Jeg køber den ikke.

De er så fedtede ind i det her på kryds og tværs at de nærmest nødvendigvis må have vidst noget, hørt noget eller læst noget.

Hvis de så ikke har hæftet sig ved det, så betyder det jo bare at deres "grønne" image ikke stikker så dybt som de nok gerne vil have vælgerne til at tro.

Kilder:

https://www.facebook.com/marcu...

https://www.hofor.dk/om-hofor/...

Organisationer: 
Emner: 
Del Er S også involveret i lortesag?