Primære faneblade

Lukket

En hovedstad forfalder

København vil gerne se sig selv som verdens bedste by, og den soler sig i international opmærksomhed. Men under overfladen er byen i opløsning. Og byens egne borgere er blevet 2. prioritet.

Der er noget helt galt, når byens elite bruger en halv milliard på tant og fjas, mens borgere - bogstaveligt talt - dør i gaderne, fordi de må vente timer på en ambulance.

Det officielle København har alt for længe haft travlt med at fremvise en poleret overflade udadtil, og man forsømmer aldrig en lejlighed til at prale af den anseelse, byen nyder i udlandet.

Men det er nu engang byens egne borgere - der jo skal leve her til daglig - som er de vigtigste.

Fokuserer politikere, embedsmænd og projektmagere for meget på overfladen, så risikerer de meget nemt, at byens basale funktioner overses.

København skal fungere. Ikke bare om sommeren i solskin, men året rundt under alle forhold.

Politikerne må forstå, at København skal indrettes efter borgernes behov og ikke være en forlængelse af deres eget ego, som de kan fremvise over for kolleger i andre lande.

Det er meget mere essentielt, at man kan få en ambulance, når det gælder, end at man kan afholde storslåede fester, der sprænger alle budgetter.

Det forstår enhver, men alligevel magter politikerne i sidste ende ikke denne vægtning.

Den dag, politikerne bliver lidt mere ydmyge over for den opgave, de har påtaget sig, bliver prioriteringerne også mere forsvarlige, og Københavns bærende fundament vil styrkes til fordel for byens mange borgere.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil