Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Bevist (eller næsten): Vampyrer er virkelighed

Er vampyrer andet og mere end gamle myter, som filmindustrien i nyere tid har haft glæde af? Et arkæologisk fund i Bulgarien tyder på det. I bjergbyen Perperikon er et lig fra det 13. eller 14. århundrede blevet gravlagt med et jernsøm slået gennem hjertet, skriver Bild Zeitung. Den afdødes gummer var dog ikke udstyret med de karakteristiske ulveagtige hjørnetænder.

Perperikon var gennem årtusinder beboet af grækere og hjemsted for et Dionysos-tempel. Byen blev forladt i det 14. århundrede, og først nu bliver den udgravet og undersøgt.

Manden, der efter sin død blev naglet fast til jorden, fordi man frygtede hans genopstandelse, var mellem 40 og 50 år gammel. Et jernsøm med en vægt af næsten 1 kg var hamret gennem ham, fortæller arkæologen, professor Nikolai Ovcharov.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil