Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

305

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Arven efter Chavez: Død og kaos

Debatindlæg

Gratis

Del indlæg

Revolutionen æder sine børn. Denne gamle sandhed bekræftes i Venezuela, som efter halvandet årti med socialistisk diktatur er på vej mod afgrunden økonomisk, socialt og ikke mindst, hvad kriminalitet og vold angår. Landet har verdensrekord i drab.

For nylig blev Robert Serra, en 30-årig aktiv tilhænger af det regerende socialistparti, myrdet i sit hjem i hovedstaden Caracas. Han blev fundet i soveværelset, bundet, kneblet og dræbt med knivstik. Ved siden af ham lå det blodige lig af en kvindelig bekendt.

Drabet på Serra blev fulgt op med flere dødsfald, da ledere fra militsen "Revolutionens Skjold" faldt i kamp mod politiets specialstyrker. Venezuelas politiske leder, Nicolas Maduro, har rutinemæssigt kaldt de seneste uroligheder for et komplot, arrangeret af arvefjenden USA, men kilder i Venezuela siger til Sunday Telegraph, at det snarere er de revolutionære kræfter i landet, der nu begynder at kriges indbyrdes.

Hugo Chavez, den mangeårige røde diktator, der døde af kræft i fjor, havde oprettet en "folkehær" af militser, som skulle true og nedkæmpe hans politiske modstandere, men disse unge revolutionære - hovedsagelig arbejdsløse og dårligt uddannede - har kastet sig over berigelseskriminalitet, og deres metoder er blodige.

- Chavez fremkaldte dette kaos, og han var den eneste, der kunne have kontrolleret det, siger Marcos Tarre, der er sikkerhedskonsulent og kommentator.

Robert Maduro ser selvfølgelig situationen med andre øjne: De skyldige er "reaktionære" og "fascister", støttet af USA og Venezuelas naboland Columbia.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Del eller citer ved at kopiere linket her

Personer: 
Hugo ChávezNicolás Maduro
Organisationer: 
Venezuela
Emner: 
politikudland
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper