Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Hemmeligheden bag trøfler: Snavs

Trøfler hører til blandt de mest udsøgte og kostbare delikatesser, men hvorfra kommer den beundrede smag og lugt? Svaret, der ikke nødvendigvis vil glæde gourmeter, lyder: Snavs.

En videnskabelig artikel i tidsskriftet "Environmental Microbiology" fortæller, at bakterier fra den omgivende jord bliver lukket inde i trøflerne, mens de vokser, og denne forurening frembringer to forskellige stærke duftstoffer med et højt indhold af svovl. Bakterierne er også årsag til, at trøfler har en kort holdbarhed, skriver Daily Telegraph.

Dr. Richard Spilvallo fra Goethe Universitetet i Frankfurt tilføjer: - Trøfler indeholder mange andre aktive stoffer end disse to, måske mellem 50 og 100. Vi har kun lige set toppen af isbjerget.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil