Få adgang til alt indhold, slip for reklamer og støt Folkets Avis!

59,-
per måned

Norsk politiker indstiller Trump til Nobels Fredspris - for anden gang

Det er især Trumps rolle i fredsaftalen mellem Israel og de Forenede Arabiske Emirater som Christian Tybring-Gjedde lægger vægt på i sin begrundelse for at indstille Donald Trump til den meget prestigiøse pris
Foto: Michael Vadon
Donald Trump. Foto: Michael Vadon
Trump indstilles for anden gang af en norsk politiker.

Christian Tybring-Gjedde fra det norske fremskridtsparti har nomineret USA's præsident Donald Trump til Nobels Fredspris.

Det er især Trumps rolle i fredsaftalen mellem Israel og de Forenede Arabiske Emirater som Christian Tybring-Gjedde lægger vægt på i sin begrundelse for at indstille Donald Trump til den meget prestigiøse pris.

Også den kendsgerning at Donald Trump i modsætning til mange andre af de nyere amerikanske præsidenter ikke har startet nye krige under sin præsidentperiode, nævner Christian Tybring-Gjedde som begrundelse.

Trump har brutt en 39 år lang rekke av amerikanske presidenter … den siste presidenten som klarte å unngå å gjøre det, var fredsprisvinner Jimmy Carter

Christian Tybring-Gjedde har tidligere, i 2018, indstillet Donald Trump til Nobels Fredspris i forbindelse med Trumps bestræbelser på at forbedre forholdet til Nord Korea.

Dengang i 2018 var også partikollega Per-Willy Amundsen medunderskriver af nomineringen som blev sendt til Nobelkomiteen.

Norske ABC Nyheter og andre medier har mere om indstillingen af Trump til Nobels Fredspris.

Del Norsk politiker indstiller Trump til Nobels Fredspris - for anden gang