Primære faneblade
Åben

Gratis

Norsk politiker indstiller Trump til Nobels Fredspris - for anden gang

Det er især Trumps rolle i fredsaftalen mellem Israel og de Forenede Arabiske Emirater som Christian Tybring-Gjedde lægger vægt på i sin begrundelse for at indstille Donald Trump til den meget prestigiøse pris
Foto: Michael Vadon
Donald Trump. Foto: Michael Vadon
Trump indstilles for anden gang af en norsk politiker.

Christian Tybring-Gjedde fra det norske fremskridtsparti har nomineret USA's præsident Donald Trump til Nobels Fredspris.

Det er især Trumps rolle i fredsaftalen mellem Israel og de Forenede Arabiske Emirater som Christian Tybring-Gjedde lægger vægt på i sin begrundelse for at indstille Donald Trump til den meget prestigiøse pris.

Også den kendsgerning at Donald Trump i modsætning til mange andre af de nyere amerikanske præsidenter ikke har startet nye krige under sin præsidentperiode, nævner Christian Tybring-Gjedde som begrundelse.

Trump har brutt en 39 år lang rekke av amerikanske presidenter … den siste presidenten som klarte å unngå å gjøre det, var fredsprisvinner Jimmy Carter

Christian Tybring-Gjedde har tidligere, i 2018, indstillet Donald Trump til Nobels Fredspris i forbindelse med Trumps bestræbelser på at forbedre forholdet til Nord Korea.

Dengang i 2018 var også partikollega Per-Willy Amundsen medunderskriver af nomineringen som blev sendt til Nobelkomiteen.

Norske ABC Nyheter og andre medier har mere om indstillingen af Trump til Nobels Fredspris.

9/9/2020
Organisationer: 
USANorge
Typer: 
Citathistorier
Citer med linket her:
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn