Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Titanic-katastrofen tæt på at blive undgået

Et sammentræf af ulykkelige omstændigheder sendte Titanic til bunds i 1912. Nu, mere end 100 år senere, kommer det for dagen, at katastrofen kunne have været undgået, hvis Titanic ved afsejlingen fra Southampton var kollideret med et andet skib, skriver The Irish Mail on Sunday.

I et brev dateret 11. april 1912 skrev maskinchef Joseph Bell til sin søn, Frank: "Vi stødte næsten sammen med [dampskibene] New York og Oceanic, da vi forlod Southampton. Bølgegangen fra vores skruer fik de to skibe til at slingre, deres fortøjninger blev revet over, og New York var på vej ud på tværs af floden, indtil slæbebådene igen fik fat i hende."

Hvis et sammenstød ved lav hastighed var sket, ville Titanic være returneret til værftet for at blive efterset og repareret for eventuelle skader, og efter al sandsynlighed ville skibet ikke have befundet sig på samme sted som et isbjerg tre dage senere.

Maskinchefens brev blev forleden solgt på en auktion i England for 24.000 £ (ca. 225.000 danske kroner). Det havde ligget mange år på et loft og blev indleveret af slægtninge til Joseph Bell. Selv mistede han livet sammen med over 1500 andre, da Titanic sank. På samme auktion blev et menukort fra skibets 1. klasses restaurant solgt for svimlende 60.000 £ (ca. 564.000 danske kroner.

En af katastrofens danske overlevende, Carla Andersen-Jensen, blev i 1980 begravet i den natkjole, hun havde været iført på forlisnatten. Hvis de efterladte havde vidst, hvad Titanic-effekter med tiden skulle stige til, ville de nok have overvejet at beholde klædningsstykket.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil