Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Titanic-katastrofen tæt på at blive undgået

Antal

Brugerindlæg af Oldfux

Et sammentræf af ulykkelige omstændigheder sendte Titanic til bunds i 1912. Nu, mere end 100 år senere, kommer det for dagen, at katastrofen kunne have været undgået, hvis Titanic ved afsejlingen fra Southampton var kollideret med et andet skib, skriver The Irish Mail on Sunday.

I et brev dateret 11. april 1912 skrev maskinchef Joseph Bell til sin søn, Frank: "Vi stødte næsten sammen med [dampskibene] New York og Oceanic, da vi forlod Southampton. Bølgegangen fra vores skruer fik de to skibe til at slingre, deres fortøjninger blev revet over, og New York var på vej ud på tværs af floden, indtil slæbebådene igen fik fat i hende."

Hvis et sammenstød ved lav hastighed var sket, ville Titanic være returneret til værftet for at blive efterset og repareret for eventuelle skader, og efter al sandsynlighed ville skibet ikke have befundet sig på samme sted som et isbjerg tre dage senere.

Maskinchefens brev blev forleden solgt på en auktion i England for 24.000 £ (ca. 225.000 danske kroner). Det havde ligget mange år på et loft og blev indleveret af slægtninge til Joseph Bell. Selv mistede han livet sammen med over 1500 andre, da Titanic sank. På samme auktion blev et menukort fra skibets 1. klasses restaurant solgt for svimlende 60.000 £ (ca. 564.000 danske kroner.

En af katastrofens danske overlevende, Carla Andersen-Jensen, blev i 1980 begravet i den natkjole, hun havde været iført på forlisnatten. Hvis de efterladte havde vidst, hvad Titanic-effekter med tiden skulle stige til, ville de nok have overvejet at beholde klædningsstykket.

Del

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

19/10/2014 - 12:41

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:58

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper