Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Nu koster det penge at sætte penge i banken

Renten på bankindeståender i euro er nu negativ. Med andre ord: Det koster penge at sætte penge i banken, skriver Wall Street Journal Europe. Adskillige af de globale banker er begyndt at opkræve gebyr fra kunder, der vil deponere større beløb i euro, og dette koster dyrt for investorer og firmaer, der driver forretning i Europa.

Den skærpede kurs følger i kølvandet på Den Europæiske Centralbanks negative rentesats, der blev indført i juni. Banker, der parkerer deres euro i ECB, skal betale for det, og regningen sendes nu fra bankerne videre til de større indskydere. Bank of New York Mellon begyndte i sidste uge at opkræve et gebyr på 0,2 % på euro, og både Goldman Sachs, Credit Suisse og J.P. Morgan Chase har i følge Wall Street Journal indført noget lignende.

De ramte er i første omgang investeringsselskaber og multinationale firmaer. Formålet med ECB's negative rente er at få bankerne til at låne mere ud og dermed sætte gang i den sløve europæiske økonomi. Det bærer foreløbig ikke frugt. Tyske banker svømmer eksempelvis i penge, mens udlånene stagnerer.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil