Vi skal bruge 334 betalende brugere mere for at "breake even" - vil du være en af dem?


FOLKETS kan kun eksistere i kraft af direkte opbakning fra brugerne

Se hvordan DU hjælper

Primære faneblade

Nu koster det penge at sætte penge i banken

Antal

Debatindlæg af Oldfux

Renten på bankindeståender i euro er nu negativ. Med andre ord: Det koster penge at sætte penge i banken, skriver Wall Street Journal Europe. Adskillige af de globale banker er begyndt at opkræve gebyr fra kunder, der vil deponere større beløb i euro, og dette koster dyrt for investorer og firmaer, der driver forretning i Europa.

Den skærpede kurs følger i kølvandet på Den Europæiske Centralbanks negative rentesats, der blev indført i juni. Banker, der parkerer deres euro i ECB, skal betale for det, og regningen sendes nu fra bankerne videre til de større indskydere. Bank of New York Mellon begyndte i sidste uge at opkræve et gebyr på 0,2 % på euro, og både Goldman Sachs, Credit Suisse og J.P. Morgan Chase har i følge Wall Street Journal indført noget lignende.

De ramte er i første omgang investeringsselskaber og multinationale firmaer. Formålet med ECB's negative rente er at få bankerne til at låne mere ud og dermed sætte gang i den sløve europæiske økonomi. Det bærer foreløbig ikke frugt. Tyske banker svømmer eksempelvis i penge, mens udlånene stagnerer.

Udgivet: 

20/10/2014 - 11:45

Seneste ændring: 

21/03/2019 - 11:58