Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Estland tilbyder "elektronisk opholdstilladelse"

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Estland tilbyder "elektronisk opholdstilladelse"

Skrevet af Oldfux

Som det første land i verden tilbyder Estland nu en "elektronisk opholdstilladelse", hvilket vil sige, at man kan indregistrere et legalt firma med bankkonto osv. uden nødvendigvis at være bosiddende eller på anden måde tilknyttet landet.

For et beskedent gebyr på 375 kroner kan man opnå en digital identitet, som sætter en i stand til at drive et firma i Estland uden fysisk at være til stede, skriver Wall Street Journal Europe. Den nye erhvervsmulighed blev forleden vedtaget med flertal på 80 ud af de 101 medlemmer af Estlands parlament. Landet markerer sig hermed atter som førende, når det gælder moderne teknologi.

“Den estiske stat vil tilbyde udlændinge en stærk digital identitet," siger Taavi Kotka, vicegeneralsekretær for kommunikation og statslig information. "Kommer man fra et land, som ikke tilbyder en sådan identitet, kan man opnå den i Estland."

Den elektroniske opholdstilladelse kræver i første omgang, at man møder frem på en estisk politistation, men om et års tid skulle der blive åbnet for ekspedition på en af landets ambassader. Adressen i København er Frederiksgade 19, lige ved Amalienborg.