Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Estland tilbyder "elektronisk opholdstilladelse"

Som det første land i verden tilbyder Estland nu en "elektronisk opholdstilladelse", hvilket vil sige, at man kan indregistrere et legalt firma med bankkonto osv. uden nødvendigvis at være bosiddende eller på anden måde tilknyttet landet.

For et beskedent gebyr på 375 kroner kan man opnå en digital identitet, som sætter en i stand til at drive et firma i Estland uden fysisk at være til stede, skriver Wall Street Journal Europe. Den nye erhvervsmulighed blev forleden vedtaget med flertal på 80 ud af de 101 medlemmer af Estlands parlament. Landet markerer sig hermed atter som førende, når det gælder moderne teknologi.

“Den estiske stat vil tilbyde udlændinge en stærk digital identitet," siger Taavi Kotka, vicegeneralsekretær for kommunikation og statslig information. "Kommer man fra et land, som ikke tilbyder en sådan identitet, kan man opnå den i Estland."

Den elektroniske opholdstilladelse kræver i første omgang, at man møder frem på en estisk politistation, men om et års tid skulle der blive åbnet for ekspedition på en af landets ambassader. Adressen i København er Frederiksgade 19, lige ved Amalienborg.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil