Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Daglig vin holder hjernen frisk

At drikke et glas vin de fleste af ugens dage skærper hukommelsen, når man har passeret 60 år, viser nyere forskning. Ældre mennesker, der nyder mellem en og seks genstande om ugen har en markant bedre evne til at huske end dem, der ikke drikker overhovedet - eller dem, der drikker betydeligt mere, skriver Daily Telegraph.

Et moderat forbrug - op til to alkoholiske drinks om dagen - er med til at bevare den del af hjernen, der er ansvarlig for hukommelse og erkendelse. Alkohol kan også øge frigivelsen af ​​kemikalier, der påvirker de kognitive funktioner. Resultaterne er offentliggjort i "American Journal of Alzheimer's".

Tillad denne blogger at tilføje en personlig anbefaling af et eller flere daglige glas vin. Om det er videnskabeligt underbygget eller (som så ofte, når noget publiceres om sundhed og livsstil) rent sludder, spiller ingen væsentlig rolle. Skål!

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil