Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse CFD-handel – et spændende alternativ til aktieinvestering

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Annonce

Kommercielt

CFD-handel – et spændende alternativ til aktieinvestering

Investerer du i aktier? Uanset om svaret er ja eller nej, er chancen for, at du også investerer i CFD’er, forsvindende lille. Det er nemlig kun de færreste, der overhovedet kender til CFD-handel – og dermed også til de fordele, som der er ved at investere i CFD’er. I denne artikel ser vi nærmere på cfd Danmark, altså – hvad er en CFD, og hvordan investerer du i CFD’er her i Danmark?

En finansiel kontrakt

CFD står for Contract For Difference, og er – som navnet røber – en finansiel kontrakt. Kontrakten dækker over et underliggende aktiv, der kan være alt fra en aktie og til en råvare eller valuta. En CFD er dermed ikke et aktiv i sig selv, men afspejler i stedet et andet aktivs værdi. Det giver både nogle ulemper, men bestemt også nogle fordele.

Ingen stemmeberettigelse

Den primære ulempe ved at investere i CFD’er og dermed ikke eje det underliggende aktiv er, at du ikke har medbestemmelse. Ejer du f.eks. en række CFD’er med en aktie som underliggende aktiv, vil du dermed ikke kunne deltage i aktieselskabets generalforsamling, da du intet reelt ejerskab har. Det er dog en ulempe, som de fleste investorer kan leve med; det er trods alt de færreste investorer, der møder op på aktieselskabernes generalforsamlinger.

Opnå afkast på faldende kurser

Den helt store fordel ved at investere i CFD’er er, at du selv kan vælge, om du vil gå lang eller kort i kontrakten. Går du lang, svarer det til at du køber aktien på samme måde, som når du investerer i egentlige aktier. Går du derimod kort, betyder det, at du sælger kontrakten. Når du sælger en kontrakt, og det underliggende aktiv så efterfølgende falder i kursværdi, tjener du differencen mellem den kurs, du solgte til, og den kurs, som kontrakten har ved indfrielse. Du tjener med andre ord penge, når kursen falder.

Hvad med udbytte?

Et ofte stillet spørgsmål ift. CFD’er er, om man stadig får udbytte, hvis det underliggende aktiv er en udbyttebetalende aktie. Svaret er, at det afhænger af, om CFD’en giver ret til udbytte. Det samme gælder, når du sælger en CFD – her vil du så blot skulle betale udbytte i stedet. Uanset om du køber eller sælger CFD’er, er det derfor altid en god idé på forhånd at undersøge, om CFD’en giver ret/pligt til udbytte. Så undgår du at blive overrasket ved næste udbyttebetaling.

Del CFD-handel – et spændende alternativ til aktieinvestering