Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse LA-undren: Danmark har verdens højeste skattetryk men det er ikke skat nok til at have et ordentligt politi

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

LA-undren: Danmark har verdens højeste skattetryk men det er ikke skat nok til at have et ordentligt politi

Nu skal der skrives flere bøder ud til danskerne
Skrevet af Lennart Kiil

“Danmark har igen verdens højeste skattetryk, men det er simpelthen ikke skat nok til at have et ordentligt politi, mener partierne bag politiaftalen.”

Det skriver Liberal Alliances profil Ole Birk Olesen på facebook.

Hans indlæg er en reaktion på den nye politiaftale som netop er blevet indgået mellem regeringen og en række borgerlige og socialistiske partier.

Aftalen lægger blandt andet op til at politiet skal skaffe flere kroner til statskassen ved at dele flere fartbøder ud.

Også en række administrative udgifter til danskerne øges, således bliver det dyrere at gå til teori- eller køreprøve, og det bliver dyrere at få nyt pas.

Ole Birk Olesen kritiserer dog især ønsket om flere mobile fartkontroller:

Under VLAK-regeringen var de blå partier ellers enige om, at vi skulle have færre mobile fartkontroller og i stedet faste stærekasser på de strækninger, hvor der sker mange ulykker grundet for høj fart. Vi pillede derfor kameraer ud af fotovogne og satte dem ind i stærekasser.

Lad mig illustrere hvorfor med et eksempel tæt på mig: Fra mit stuevindue kan jeg se til det sted ved Langebro i København, hvor der måske hver tredje uge holder en mobil fartkontrolvogn i nogle få timer. Det er næsten altid i dagtimerne, stort set aldrig om aftenen eller om natten. Langebro er ellers kendt for jævnlig vanvidskørsel i netop aften- og nattetimerne, hvor der ikke er så meget trafik på den brede vejstrækning, som Langebro er en del af.

Et par døgnaktive stærekasser på Langebro kunne forhindre næsten al vanvidskørsel på broen. Den vej går man ikke i politiforliget, for man mener, der er flere penge i flere mobile fotovogne, som godt nok kun kan stå ved Langebro og andre fartbelastede steder nogle få timer om måneden, men som til gengæld kan udskrive flere bøder pr. (dag)time, de er aktive.

Især de borgerlige partiers tilslutning til aftalen undrer i lys af dette Ole Birk Olesen:

Jeg forstår ikke, hvorfor K, DF og NB synes, at landet med verdens højeste skattetryk har brug for endnu flere penge i de offentlige kasser for at kunne have et ordentligt politi, og jeg forstår ikke, hvorfor de tre partier nu bryder med den blå enighed fra sidste valgperiode om, at stærekasser er bedre for trafiksikkerheden end mobile fartkontroller.

Ole Birk Olesen oplyser at netop den skitserede problematik er grunden til at Liberal Alliancee ikke er med i politiaftalen.

Bag den nye politiaftale står ud over Socialdemokratiet også Dansk Folkeparti, De Radikale, SF, Enhedslisten, De Konservative og Nye Borgerlige.

Kilder:

Ole Birk Olesen - Opslag | Facebook

Del LA-undren: Danmark har verdens højeste skattetryk men det er ikke skat nok til at have et ordentligt politi