Primære faneblade

Lukket

Stik piben ind, EU!

Stop dette lakridspibevanvid!

Kommentar: EU har planer om at forbyde slikprodukter, der ligner tobaksvarer, hvilket med stor sandsynlighed kommer til at ramme den elskede lakridspibe, som mange af os har tygget på i vores barndom og måske stadig gør.

´Halvdelen af alle nye rygere er under 18 år, og 95 procent er under 25 år. Det skyldes blandt andet, at tobaksindustrien udnytter hver en mulighed for at markedsføre sig over for børn´, siger Carl Schlyter, talsmand for EU-Parlamentets grønne gruppe, der har været med til at bane vejen for forbuddet i parlamentet, til Altinget.dk. Herhjemme er Kræftens Bekæmpelses koordinator for tobaksforebyggelse, Niels Them Kjær, helt på linje med den svenske EU-parlamentariker. Der skal sættes en stopper for lakridspiber og chokoladecigaretter.

Folkets Avis mener, at der nærmere skal sættes en øjeblikkelig stopper for EU-bureaukratiets vanvittige forbudsiver anført af hændervridende politikere, der ikke tør at sætte sig op mod dette lattervækkende og groteske formynderi. Hvornår sejrer mon den sunde fornuft i disse systemer?

Denne ´lakridspibe-gate`er symptomatisk for den indgroede mistillid til befolkningens egen dømmekraft, som den herskende klasse af embedsfolk, beslutningstagere og selvbestaltede sundhedsmoraliserende apostle udsætter os for med en skov af løftede bedrevidende pegefingre. Spørgsmålet er efterhånden hvor længe, vælgermasserne vil finde sig i at blive behandlet som uartige børn, der skal sanktioneres dagligt for de valg, de træffer som oplyste samfundsborgere.

Forhåbentlig rinder timeglasset snart ud for dette forbudsmenageri, selv om man desværre kan have sin tvivl.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
11/12/2019 - 15:36
Organisationer: 
DJØF

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil