Stik piben ind, EU!

Skrevet af Thomas Vilhelm

Stop dette lakridspibevanvid!

Kommentar: EU har planer om at forbyde slikprodukter, der ligner tobaksvarer, hvilket med stor sandsynlighed kommer til at ramme den elskede lakridspibe, som mange af os har tygget på i vores barndom og måske stadig gør.

´Halvdelen af alle nye rygere er under 18 år, og 95 procent er under 25 år. Det skyldes blandt andet, at tobaksindustrien udnytter hver en mulighed for at markedsføre sig over for børn´, siger Carl Schlyter, talsmand for EU-Parlamentets grønne gruppe, der har været med til at bane vejen for forbuddet i parlamentet, til Altinget.dk. Herhjemme er Kræftens Bekæmpelses koordinator for tobaksforebyggelse, Niels Them Kjær, helt på linje med den svenske EU-parlamentariker. Der skal sættes en stopper for lakridspiber og chokoladecigaretter.

Folkets Avis mener, at der nærmere skal sættes en øjeblikkelig stopper for EU-bureaukratiets vanvittige forbudsiver anført af hændervridende politikere, der ikke tør at sætte sig op mod dette lattervækkende og groteske formynderi. Hvornår sejrer mon den sunde fornuft i disse systemer?

Denne ´lakridspibe-gate`er symptomatisk for den indgroede mistillid til befolkningens egen dømmekraft, som den herskende klasse af embedsfolk, beslutningstagere og selvbestaltede sundhedsmoraliserende apostle udsætter os for med en skov af løftede bedrevidende pegefingre. Spørgsmålet er efterhånden hvor længe, vælgermasserne vil finde sig i at blive behandlet som uartige børn, der skal sanktioneres dagligt for de valg, de træffer som oplyste samfundsborgere.

Forhåbentlig rinder timeglasset snart ud for dette forbudsmenageri, selv om man desværre kan have sin tvivl.

Organisationer: