Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Legalisering af hårde stoffer til gavn for alle

En afkriminalisering af hård narkotika vil kun have ringe indflydelse på hvor mange, der bruger de stoffer, som i dag er ulovlige. Det kan man i følge Daily Telegraph læse i en ny rapport fra det britiske indenrigsministerium.

Hvis stærk narko som heroin og kokain blev legaliseret, ville det lette presset på det strafferetslige system, og det samlede stofmisbrug i Storbritannien ville sandsynligvis ikke øges, står der i rapporten, som bygger på studier af lovgivning og praksis i andre lande.

"Dette er et historisk øjeblik for den ​​britiske narkotikapolitik," siger Danny Kushlick, grundlægger af bevægelsen Transform Drug Policy Foundation, som kæmper mod de eksisterende love. "For første gang i over 40 år har Indenrigsministeriet erkendt, at håndhævelse af en skrap narkolovgivning ikke nødvendigvis mindsker forbruget."

Rapporten skaber politisk strid mellem regeringspartierne De Konservative og De Liberale. Sidstnævnte hælder i dette spørgsmål i en liberal retning, mens den konservative indenrigsminister Theresa May er lodret imod rapportens konklusioner. Ministeriet udsendte i aftes en erklæring, som afviste, at en afkriminalisering skulle være på vej. Tværtimod kan der blive tale om, at såkaldte "legal highs", altså lovlige bevidsthedsudvidende stoffer, over en bred kam bliver forbudt. Det kan f.eks. ramme stoffet mephedron, som sælges i stor stil via nettet.

Gammelkendte stimulanser som tobak, alkohol, te, kaffe og energidrikke vil dog være undtaget fra en eventuel skærpet lovgivning.

OPDATERING: Også den konservative premierminister David Cameron har taget afstand fra tanken om legalisering. "Jeg er far til tre børn, og jeg vil ikke sende et signal om, at stoffer er o.k.," siger han.

En gennemgang af rapporten og en livlig læserdebat om dens indhold kan ses her: http://www.telegraph.co.uk/new...

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil