Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Se hvordan S manipulerer - tager æren for alt det gode som er betalt af dig og mig

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Se hvordan S manipulerer - tager æren for alt det gode som er betalt af dig og mig

Socialdemokratiet har efterhånden udviklet et slemt frelserkompleks
Skrevet af Lennart Kiil

S tager æren - du betaler prisen.

Hvis man skal tro Socialdemokraternes reklamekamagner på de sociale medier, så er det partiets egenhændige bedrift at vi får vacciner, hjælpepakker og skolegang.

Er det så samfundssind eller partipropaganda?

Socialdemokratiet med Mette Frederiksen i spidsen er ganske enkelt vores frelsere.

Men partiet glemmer noget centralt.

Når der lukkes ned og stilles krav - så taler Mette om samfundssind. Ja, så handler det om hele samfundet.

Men når hun så åbner op igen, så lanceres dette af hendes parti, Socialdemokratiet, som en bedrift eller sejr for netop partiet selv - komplet med kampagne, logo og photoshop.

Se: Mette taget i grov billedmanipulation | Folkets Avis

Det skete for et par dage side med en kampagne i forbindelse med skoleåbning for de små.

Men det er ikke den eneste gang.

Også hjælpepakkerne præsenteres som værende Socialdemokratiets fortjeneste. Selvom det vel egentligt er skatteyderne - altså borgerne som sådan - der betaler dem. Jeg går ikke ud fra at de bliver fratrukket partistøtten eller ministerlønningerne.

Selv vaccinerne præsenteres som noget rent Socialdemokratisk. Det er nok alligevel den tykkeste manipulation af dem alle tre. Vaccinerne er skabt af store medicinalvirksomheder og købt dyrt ind for skatteborgernes penge.

Det er simpelthen skamløst at hver eneste positive ting ved coronakatastrofen præsenteres som partisejre for Socialdemokratiet.

Det er selvfølgelig “smart” at lancere genåbning som partisejr, mens de mere trælse nedlukninger fremstilles som en tvingende nødvendighed for samfundet som helhed.

Smart at præsentere vacciner som Socialdemokratiske - selvom der knapt nok kan tænkes noget mindre socialdemokratiske en en vaccine som det har taget 30 års slid at udvikle og bringe på markedet.

Og hjælpen i form af hjælpepakker? Det bliver fremstillet som om vi kan takke erhvervsminister og socialdemokrat Simon Kollerup nærmest personligt for dem.

På den måde bliver Socialdemokratiet forbundet med “befrielsen”, men “hjælpen” med “redningen i form af vacciner” - alt det positive.

Mens det negative som nedlukning, hjemsendelse af skoleelever, mørklægning af bylivet og alle begrænsningerne, ja - de forbindes med myndighederne og regeringen - men nu ikke regeringen som et parti, men som udøvende magt på samfundets vegne.

Men egentligt er det jo samme parti og regering som står bag både bag det ene og det andet.

Det kan nok være svært at modstå fristelsen til at høste points til partiet. Og Socialdemokratiet har ikke modstået fristelsen.

Dermed har de heller ikke udvist særligt meget samfundssind.

Og mon ikke deres troværdighed i sidste ende lider et knæk på det?