Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Guide: Sådan støtter du den hårdt ramte danske musikbranche under corona

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

MGDK
Annonce

Kommercielt

Guide: Sådan støtter du den hårdt ramte danske musikbranche under corona

Musikbranchen har virkelig haft det hårdt (samme med andre brancher) under corona. Det har ikke været muligt at afholde koncerter, planlægge events, spille til privatfester, tilbyde musikundervisning fysisk og mange andre ting.

Det har med andre ord fjernet en stor del af musikernes levegrundlag, hvilket (hvis det fortsætter) desværre betyder, at endnu flere musikere må dreje nøglen om på deres musikerkarriere (om ikke andet, så for en stund).

Derfor ønsker vi naturligvis at opfordre til, at man støtter op om den danske musikbranche i det omfang, man har muligheder for.

Herunder kommer fire råd, som alle er ganske gratis:

1) Hør mere dansk musik

Hvis vi vælger at høre mere dansk musik, så vil det både give lidt flere streaming-kroner til musikerne og noget mere omtale. Vigtigst af alt, så giver det musikerne en tro på fremtiden og en vished om, at der sidder en masse fans derude. Du kan sagtens finde gode playlister med populær dansk musik på de forskellige streamingtjenester.

2) Like, del og kommenter

Sørg for at følge dine favoritbands på de sociale medier - og så sørg for at give deres opslag lidt luft under vingerne, når du ser dem. Det gør du ved at kommentere, like og dele de ting, de lægger op.

3) Skriv til dem

Nogle af de helt store musikere får muligvis så mange beskeder, at de ikke helt vil bemærke det så meget - så dette råd er muligvis mest ift. nogle af de lidt mindre musikere. Hvis man som mindre musiker får en besked fra en fan, hvor der står, at man håber der kommer en koncert efter corona, og man med garanti køber en billet, så giver det rigtig meget tro på fremtiden.

4) Behold din billet

Hvis du har købt en billet til et show, som er udskudt, så kan du vælge at beholde billetten. Det vil bekræfte musikeren i, at der gemmer sig nogle fede koncert (eller en fed tour), når corona begynder at forsvinde. For en musiker betyder det alverden, hvis de får af vide “Hey, jeg har godt nyt, for nærmest alle har valgt at beholde billetten til dit show, så når corona er væk, så har vi præcis den samme tour i vente”.

Del Guide: Sådan støtter du den hårdt ramte danske musikbranche under corona