Citathistorie: 

Kvinde anholdt for "corona-forbrydelse": Brugte billede af brændende statsministerdukke på Facebook

Afhentet i sit hjem af to civilklædte betjente

Ifølge dagbladet Politiken har Østjyllands Politi sigtet en 29-årig kvinde for at benytte et billede af den brændende dukke med statsminister Mette Frederiksens foto i et opslag på Facebook.

Det er et billede af den efterhånden meget omtalte dukke som demonstranter havde udstyret med et fotografi af Mette Frederiksens ansigt, som kvinden nu er sigtet for at have benyttet på Facebook.

I forbindelse med selve afbrændingen blev tre mænd sigtet. Men nu er en kvinde altså sigtet alene for at bruge billedet på Facebook på siden ’STOP paragraf 113’.

Politiken skriver:

Søndag trådte to civilklædte betjente ind i entreen hos 29-årige Vivian Anita Alexandru på hjemmeadressen i Aarhus. De bad om at få udleveret hendes mobil, computer og ville efterfølgende have, at hun fulgte med til politistationen i Aarhus for at afgive forklaring.

»Jeg er blevet anholdt og sigtet for at true statsministeren, ved at vise et billede af dukken med statsministerens ansigt på i et Facebook-opslag«, siger Vivian Anita Alexandru til Politiken.

Billedet af en brændende dukke med statsministerens foto blev kendt efter en Men In Black-demonstration i januar og ligger som top-illustration på Facebook-siden ’STOP paragraf 113’, som fornylig er oprettet af Vivian Anita Alexandru.

På Facebooksiden lyder det: »Paragraf 113 i straffeloven kan give alle som modsætter os regeringen og prøver at stoppe COVID19 restriktionerne op til 16 års fængsel«.

Og nu er kvinden altså selv anholdt netop i den forbindelse. 

På Folkets.dk møder du hverken betalingsmur eller bannerannoncer, faktisk er det ikke et kommercielt projekt - men det betyder ikke at ejeren kan leve af kærlighed og kildevand.

Giv månedligt bidrag eller engangsbeløb til Folkets.dk - så støtter du alle de frie medier på platformen.

Du kan støtte ejer og redaktør gennem formularen eller på Mobilepay 40261872