Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Ytringsufriheden

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Ytringsufriheden

Skrevet af Thomas Gyldborg

Jeg har i dag været i retten og forsvaret mine udtalelser på facebook. Jeg fik først et bødeforlæg på 5000 kroner, da det var det Firoozeh Bazrafkan fik for næsten de samme udtalelser. Dette uagtet at Firoozeh er en mere offentlig kendt person end undertegnede og hendes udtalelser derved har mere gennemslagskraft.

Oveni er mine udtalelser utvivlsomt sket på et politisk grundlag og ikke racistisk, da det er sket i gruppen Civil Ulydighed: Overtræd paragraf 266b. Det vil sige at man faktisk bruger paragraffen til at forsøge at lukke munden på os, der er imod paragraffen. Hvis tilhængerne af paragraffen og domstolene skal have nogen retmæssig grund til at lukke munden på de folk, der reelt overtræder paragraffen med den hensigt som at håne de nævnte grupper, så er det kontraproduktivt at bruge paragraffen til at forsøge at lukke munden på dem, der er imod.

Vi er nogle der mener at ytringsfriheden er grænseløs, så længe du ikke opfordrer til at skade andre. At have en mening om visse grupperinger er ikke og vil aldrig blive en opfordring til vold i sig selv. Når man straffer folk for at sige deres mening, så fjerner man grundlaget for demokratiet som forkæmperne for §266b ellers kæmper en brav kamp for at opretholde.

Jeg har anført nogle af disse punkter ved retsmødet i dag, og jeg har krævet at bøden frafalder eller i hvert fald nedsættes, da jeg ikke er en offentlig kendt person. Retsmødet i dag har faktisk skabt en ny mærkesag for mig. Præcedenssager er ikke en retsstat værdig. Enhver sag må hævdes at være unik og have forskellige bevæggrunde og konsekvenser for de implicerede parter og derfor bør det ikke være muligt at bruge resultatet fra en anden persons dom til at dømme én. Lars Hedegaards udtalelser var racistiske, hvis du spørger mig, men derfor bør han have retten til at sige det.

Lars Kragh Andersens og Firozeeh Bazrafkans udtalelser var fra semikendte offentlige personligheder, som er kendt i større dele af Danmark og derfor potentielt mere harmfulde, hvis udtalelserne blev dømt som harmfulde. De var dog politiske ligesom undertegnedes og der bør aldrig være censur i et ordentligt samfund.

Voltaires tilskrevede citat ” Jeg er uenig i hvad De siger, men jeg vil forsvare til døden Deres ret til at sige det.” bør komme os alle i hu. Afskaf den antidemokratiske §266b

Folkets Avis var tilstede ved retsmødet i dag og når dommen falder om en uge, vil alle dokumenter blive sendt videre til redaktionen. De har forret til denne historie, som derefter vil bliver sendt til de andre medier.