Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Nordkorea rykker tættere på atombevæbning

Nordkorea har igangsat et nyt atomanlæg, der kan fordoble landets kapacitet, når det gælder fremstilling af beriget uran til atombomber. Officielle sydkoreanske kilder hævder ifølge The Straits Times (Singapore), at der foreligger fotos og andre sikre beviser for, at den nye fabrik i Yongbyon er sat i drift, to år efter at opførelsen blev påbegyndt i 2012. Amerikanske satellitoptagelser afslører varmeudvikling fra anlægget, som rummer et antal centrifuger til fremstilling af det nukleare materiale.

Chefen for det amerikanske militær i Sydkorea har udtalt, at Nordkorea efter hans mening har kapacitet til at bygge et atomart sprænghoved, der kan monteres på et ballistisk missil.

Den nye fabrik i Yongbyon er anlagt ved siden af et produktionsanlæg, som i 2010 blev besøgt af internationale inspektører under ledelse af atomfysikeren Siegfried Hecker fra Stanford University. Han sagde dengang, at Nordkorea efter hans skøn havde tilstrækkeligt plutonium til mellem fire og otte atombomber. Han mente også, at landet beherskede de nødvendige teknikker til at fremstille både plutonium, højt beriget uran og selve bomberne.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil