Gå til hovedindhold

Stor mystik om skakmesters testikler - Danmarks Radio sætter en mand på sagen

Af Lennart

Centralt spørgsmål i hastigt voksende skak-skandale stadig ubesvaret

Hvem siger at skakverdenen er kedelig?

I de her dage udspiller der sig et stort drama på den internationale skakscene.

Både det norske statsmedie NRK og Danmarks Statsmedie DR har sat folk på sagen.

Det hele starter med at verdensmesteren i skak, Magnus Carlsens, spiller ud med en risikabel opstilling.

På twitter lægger en anden skakspiller et screenshot op af Carlsens udspil med kommentaren:

Oh wow! MagnusCarlsen has testicles.

Hvilket faktuelt set må formodes at være korrekt.

Det er nok de færreste som aner hvad denne anden skakspiller, som hedder Nigel Short, hentyder til med sit screenshot af et skakbræt.

Men ingen grund til at lade en god shitstorm løbe ud i sandet. For ordet testicles er nok til at tænde den danske skaktræner Peter Heine Nielsen af.

Han træner MagnusCarlsen og mener at kommentaren fra Short beviser at det internationale skakforbund er sexistisk. Så vidt man forstår hans argumentation.

Hvad der egentligt burde være en intern stridighed blandt skaknørder, kan dog i disse metoo-tider hurtigt blæses op til en begivenhed af internationale dimensioner.

Så i Norge tager NRK "sagen" op, og herhjemme sætter DR en journalist på sagen. Hvis ikke der er en nyhed, så skaber man da bare nyheden selv. På den måde havner et pip på twitter på forsiden af DR.dk.

Men trods heftige ordvekslinger på twitter og store artikler i statsmedierne, så tyder alt på at verdensmesteren faktisk har testikler.

Og ingen har endnu peget på dette simple faktum som burde være punktum i den her ligegyldige sag som statsmedierne forsøger at gøre til en shitstorm.

Peter Heine Nielsen, som er træner for verdensmesteren i skak, mener, at en Twitter-kommentar om Magnus Carlsens testikler er udtryk for et større ligestillingsproblem.

Magnus Carlsens danske træner i modangreb på kommentar om verdensmesterens testikler | Sport | DR

Se også:

DR afslører: Kvinder bager mere end mænd | Folkets Avis

Rævekagen

Rævekagen er magasinet om magthaverne.

Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.