Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Yngre amerikanere bruger mere, end de tjener

Amerikanere under 35 år har en negativ udvikling i formuen, for tiden minus to procent om året, skriver Wall Street Journal. De såkaldte millenials (årtusindskifte-generationen) brænder deres aktiver af eller lever på en voksende gæld, viser en opgørelse fra Moody Analytics. Ældre amerikanere sparer stadig op, og blandt dem over 55 år er det omkring 13 procent af den årlige indkomst, der lægges til formuen.

Fem års økonomisk vækst og en vis bedring i beskæftigelsen har ikke forøget de økonomiske reserver blandt amerikanske millenials. Mange af dem har overhovedet ingen stødpude, hvis de bliver arbejdsløse, og deres udsigt til at blive boligejere er også ringere end deres forældres, da de var i samme alder.

De yngre husstandes formue er faldet endnu mere end deres indkomst. Den foregående generation (amerikanere, der var under 35 i 1995), tjente gennemsnitligt ni procent mere end de yngre i dag efter justering for inflation. Den gennemsnitlige nettoformue er i dag 10.400 US dollars, hele 42 procent mindre end for en snes år siden, viser en officiel statistik.

En anden stor forskel fra tidligere er omfanget af studielån. I 1995 havde den gennemsnitlige amerikaner under 35 en studiegæld på 6.100 US dollars. Denne byrde er nu vokset til 17.200 dollars.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil