Primære faneblade

Lukket

Dansker syr protest-skjorter i sympati med detroniseret rumforsker

Det vælter ind med ordrer til Annie Vinther Sanz, der syr Matt Taylor bowlingskjorter efter mål, efter den britiske rumforsker i sidste uge grædende måtte undskylde sin påklædning over for den feministiske inkvisition.

Taylor var kommet for skade at tage en forkert skjorte på under fejringen en af rumfartshistoriens største triumfer.

Efter en veludført kometlanding af rumfartøjet Philae gav Matt Taylor et begejstret interview til pressen i afslappet påklædning. Han var iført en bowlingskjorte med en letpåklædt heltinde i forskellige actionprægede tegneserie-scener.

Og feminister så rødt.

Pludselig var Taylor under anklage ikke bare for at holde kvinder ude af rumforskning, men for at have "nedgjort halvdelen af jordens befolkning". Inden ugen var omme måtte Matt Taylor ydmyget og grædende undskylde offentligt.

Den danske kvinde Annie Vinther Sanz deler dog ikke feministernes forargelse over Matt Taylors bowlingskjorte, og nu syr hun "protestskjorter" i sympati med den detroniserede rumforsker:

"Idéen fik jeg med det samme, jeg så artiklen på The Verge. Jeg holder meget af at sy og tænkte, at dét stof måtte jeg kunne finde og sy nogle protestskjorter af, for at gøre opmærksom på den helt urimelige behandling, Dr. Matt Taylor var ude for."

En misforstået kvindekamp

Mange har undret sig over, at en dygtig mand ovenpå en stor triumf skal ydmyges og nedgøres på grund af en bowlingskjorte. Også Annie Vinther Sanz mener, det er helt galt.

"Jeg hylder 'men of the mind' - folk der bruger deres forstand til at gøre en forskel. Samtidig hader jeg feminismen for at have kørt en tidligere vigtig kamp ud på overdrevet. Jeg bliver pinligt berørt på mit køns vegne, når kvinder reagerer på den måde, som det er tilfældet i denne sag.
 Ved at sy og sælge nogle Dr. Matt Taylor hyldest-skjorter, kunne jeg kombinere disse to ting: Hylde en stor videnskabsmand og udstille urimelige feminister."

En bowlingskjorte forhindrer ikke kvinder i at blive rumforskere. Annie Vinther Sanz har selv arbejdet i mandsdominerede brancher det meste af sit voksne liv og kan ikke genkende det billede feminister maler:

"Jeg har i mit 20-årige arbejdsliv overvejende haft jobs i mandsdominerede brancher. Jeg er altid blevet behandlet med respekt, fordi jeg har gjort mit arbejde godt og har leveret resultater."

Hun tilføjer, "når kvindekampen er nået dertil, at man kun kan få kvinder til at fremstå gode (eller bedre end mænd), ved at træde på og nedgøre mænd, frem for selv at præstere, så er det kommet for vidt. De ansvarlige feminister (af begge køn), som har udskældt denne fænomenale videnskabsmand, bør skamme sig!"

Matt Taylor fortjener oprejsning

Kampagnen mod Matt Taylor og det forbløffende feministiske fokus på hans påklædning skygger nu over det egentlige. Nemlig fremskridtet og udforskningen af rummet. Og den monumentale indsats der ligger bag.

"For at opnå det, som han har opnået, skal man ikke alene være exceptionelt dygtig på sit felt, man skal også have mod, viljestyrke og selvtillid. Det er for mig de vigtigste egenskaber i livet."

Og når man tænker lidt nærmere over, hvad Matt Taylor har udrettet, bliver det hysteriske fokus på en bowlingskjorte med letpåklædte damer mere og mere absurd.

"Tænk på, hvilken præstation det er – først at få idéen til dette projekt, derefter at skaffe midlerne, så arbejdet med klargøring med efterfølgende 10 års tålmodighed med at holde styr på proben gennem dens 500 mio kilometer færd gennem rummet, for til sidst at fuldføre landingen af et vaskemaskine-størrelses-objekt på en komet, der farer af sted med tusindvis af kilometer i timen."

"Det er så stort, at jeg næsten ikke fatter det."

11/12/2019 - 15:36
Emner: 
forargelsesfeminisme