Københavner flytter til Sønderjylland og har budskab til unge mænd — læs hans beretning

Af Lars Rex, 23. januar, 2023

Jeg valgte for et år siden at flytte fra Amager til Sønderjylland. 
Jeg er virkelig blevet positivt overrasket over den sønderjyske måde at se på livet og være på i almindelighed og det er total givende at være flyttet til Sønderjylland.

Da jeg havde boet her i 3 uger, kom en nabo forbi, og spurgte om der var noget jeg skulle have med. Hun skulle ud at handle. Jeg var virkelig overrasket på en positiv måde og det er den måde jeg har oplevet at flere mennesker er på, man er hjælpsom og imødekommende. Det at hilse på hinanden i det offentlige rum falder alle naturligt ind og jeg skulle lige vænne mig til det. Nu nyder jeg det virkelig, og finder det nærværende. Mentaliteten er så meget anderledes end hvad jeg har oplevet i de 18 år jeg boede på amager. Den virker så meget mere sund og givende.

Jeg er begyndt at vinterbade og blev der budt både velkommen og på en kop kaffe og en snak. Det var en rigtig god oplevelse.

Jeg har mødt en del kvinder hvor jeg har fået en del positiv oplevelser som jeg stadig undrer mig over og sætter stor pris på.

En af de myter jeg stædigt holdt fast i da jeg boede på amager var at det hele jo lå lige omkring mig, i virkeligheden var jeg ofte nød til at sætte en del tid af for at nå disse ting, jeg nu gerne ville gøre. F.eks. da jeg gik til yoga, brugt jeg ofte 40 minutter på at komme frem og det samme på at komme hjem. Svarende til at køre til Kolding fra Rødekro for at dyrke noget. Til gengæld har jeg kun 20 minutters kørsel til Flensburg som lokker med grænsehandel og billige spisesteder.

Der er intet galt i at bo i København og der er en masse tilbud og aktiviteter. Det skal København jo også kunne, det er en storby. Jeg synes stadig det er for dyrt at bo, jeg betaler 5000 kr. om måneden med alt for en 90 kvm lejlighed og ja jeg vil helst ikke tænke hvad jeg ville skulle betale for samme lejlighed i København og jeg ville nok være nødsaget til at skulle arbejde en del mere end de 34 timer jeg gør nu. Jeg oplever nu at mine penge rækker længere. På alle måder er det med at have fokus på det sunde liv en del af den rejse at rykke andre steder hen i landet.

Så et godt råd til dig som er single fyr og har en kort uddannelse eller er ufaglært flyt ud af København.

Sønderjylland er et godt bud!

Mentaliteten vest for Valby bakke er så meget anderledes og sundere.

Det er vigtigt at sætte sig nogle mål og prioritere. Hvad er vigtigst for dig i dit liv?

København har et andet tempo og det hele skal gå hurtigt.

Når man får byen på afstand mærker man det høje stress niveau. Jeg nyder roen og nærværet med fare for at lyde gammel må jeg bare erkende at ad åre har mine prioriteter ændret sig.

Mojn!

Sektion

Vidste du...

...at Folkets Avis ikke har betalingsmur

...men lever af faste bidrag fra læserne

Bak op om en åben avis for alle

Støt Folkets Avis her