Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Gode penge for ingenting

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Gode penge for ingenting

Skrevet af Oldfux

Herman Van Rompuy kan stadig tillade sig at hælde rigeligt med rom i buddingen, efter at han forleden fratrådte som EU-præsident. De næste tre år får han mere end 4,5 millioner danske kroner for at lave ingenting, oplyser Daily Telegraph, som har undersøgt præsidentens fratrædelsespakke. Dertil kommer et engangsbeløb på et par hundrede tusinde og en livsvarig alderspension i nærheden af en halv million danske dask om året. Samt selvfølgelig, hvad den 67-årige Rompuy i fremtiden kan tjene f.eks. ved at holde taler og sidde i bestyrelser.

De mange penge bliver beskattet efter særlige EU-regler, som efterlader meget mere i lommen, end hvis han skulle betale skat i sit hjemland Belgien.

Nigel Farage, leder af Storbritanniens EU-modstanderparti Ukip, har denne kommentar: “I Van Rompuys embedsperiode har vi set millioner af mennesker sendt ud i fattigdom og arbejdsløshed på grund af Eurozonens krise, men personligt har han fået jackpot. EU er et svindelnummer, der belønner inderkredsen."

Den nye EU-præsident, polakken Donald Tusk, får sin indtægt mere end fem-doblet i forhold til, hvad han tjente på at være premierminister i sit hjemland.

Folkets Avis

Folkets Avis er Danmarks første, bedste og muligvis eneste ægte systemkritiske medie – Folkets Avis var den første udgivelse på FOLKETS