Primære faneblade
Åben

Gratis

Våbnene rumler nær Danmarks kyster

Den polske regering har afleveret en officiel klage over, at Rusland er i gang med militære aktiviteter på "et hidtil uset niveau". Såvel russiske flådestyrker som luftvåbenet opererer for tiden ihærdigt i Østersøregionen, og i de seneste dage er der også kommet reaktioner fra estisk og svensk side, skriver Daily Telegraph.

Tomasz Siemoniak, Polens forsvarsminister, siger, at Ruslands opvisning af militær styrke primært er et forsøg på at teste Nato, og han tilføjer, at "det ikke hjælper til at opbygge gode relationer og tillid".

Estlands udenrigsministerium har over for den russiske ambassadør i Tallinn protesteret mod krænkelser af luftrummet i denne uge. Protesten blev afvist af det russiske forsvarsministerium, som hævder, at det drejer sig om rutinemæssig flyvning.

Det land, der mest af alle mærker russernes nærvær, er Sverige. Her bekendtgjorde forsvarsminister Peter Hultqvist i går, at de de svenske væbnede styrker kan genindkalde 7.500 tidligere værnepligtige, som har modtaget militær træning mellem 2004 og 2011. De skal deltage i øvelser, der vil styrke territorialforsvaret, men det kan dog først ske fra udgangen af 2015. Hr. Hultqvist sagde i det svenske statsfjernsyn, at russisk oprustning er anledningen til dette skridt.

FODNOTE: Hvis man vil have en fornemmelse af, hvor tæt Danmark er på oprustningen i Østersøen, kan man se en nøgtern tv-dokumentar om Bornholms forsvar under den kolde krig.

http://www.dr.dk/tv/se/danmark...

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?