Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Astronomisk pris for statsmandskunst

Et hæderligt, mellemstort naturmaleri fra 1932, måske lidt mørkt i kulørerne i forhold til den franske impressionisme, det synes at være inspireret af. Hvis der stod A. Jensen i nederste højre hjørne, og det kom til salg på Svendborg Auktioner, ville vurderingen vel ligge på et par tusinde kroner.

I aftes blev maleriet solgt hos Sotheby's i London, og hammerslaget faldt ved den svimlende pris af 1.762.500 £ (efter dagens kurs lidt over 16,6 millioner danske dask), skriver Daily Telegraph. Forklaring: Det er et værk af Sir Winston Churchill, og det forestiller guldfiskedammen ved hans landsted Chartwell.

Ligesom sin tyske modpol Adolf Hitler var Churchill ganske ferm med en pensel. Mens Hitler i sin ungdom stræbte efter en kunstnerisk karriere, var maleriet dog for Churchill kun hobby og afslapning.

Auktionen omfattede ialt 15 malerier, som har tilhørt hans datter, lady Mary Soames, der for nylig døde som 91-årig. Et sæt saltkar fra Chartwell gik for 68.753 £, og en rød dokumentmappe fra 1920'erne for 158.000 £. Samlet var lady Soames' effekter på denne auktion vurderet til mellem 3,6 og 5,5 millioner £, men endte med at indbringe mere end 15 millioner.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11

Kære læser,

Med FOLKETS har jeg skabt en medieplatform der er uafhængig af statsstøtte.

Den uafhængighed er enestående i Danmark hvor medierne har snablen dybt nede i skatteborgernes lommer. De får milliarder af staten. Hold kæft-bolsjer, kalder jeg det.

Bør der ikke være medier som går systemet kritisk efter i sømmene. Hvor fokus er dybere end de enkelte politikeres fadæser eller rød mod blå blok.

Hvis du kan se hvorfor det er vigtigt med uafhængige medier, må næste spørgsmål være – hvordan?

En dag er denne side helt tom, hvis ikke du bakker op.

Meld dig til her.

Og god læselyst,
Lennart Kiil