Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

293

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

79.000 forbrydere får et lettere liv

Debatindlæg
Åben

Gratis

Husk at dele

Livet som forbryder i USA er blevet nemmere og tryggere. Man skal blot forlade den stat, forbrydelsen er begået i, så har man en pæn chance for at klare frisag resten af livet.

Avisen USA Today har boret i emnet og skriver, at politi og anklagere landet over gennem det seneste halvandet år har opgivet effektivt at forfølge næsten 79.000 mistænkte for alvorlige forbrydelser. Tallet inkluderer folk, der kunne anklages for drab, væbnet røveri eller voldtægt af børn, og ofrene får som regel ingen besked om, at deres sag nu er nedgraderet. Politiet i en enkelt retskreds i Californien har oplyst, at de tre mest eftersøgte lokale storforbrydere, blandt dem en mistænkt morder, som anklagemyndigheden ville prøve at få dømt til døden, ikke længere vil blive forsøgt fundet og udleveret via FBI.

Når sager kan behandles på denne måde, skyldes det, at hver stat har sit eget politi og retsvæsen. Kun de mistænkte, der eftersøges gennem gennem det føderale kriminalpoliti FBI, vil blive pågrebet og udleveret fra den ene stat til den anden. Og nu opgiver de enkelte stater altså stadig flere eftersøgninger. Det samlede tal, hvor også småforbrydelser og tvivlsomme sager er inkluderet, løber op i 330.665, hvilket er en stigning på 77 procent i løbet af blot 18 måneder.

Talrige ofre protesterer. Armando Botello blev i 2011 blev udsat for et brutalt væbnet røveri i San Bernardino, Californien. Politiets efterforskning bragte for dagen, at røveren var en vis Joshua Tillery, og Botello fik dengang at vide, at manden ville blive eftersøgt overalt i USA. Senere erfarede Botello, at Tillery ikke længere var på FBIs overvågningsliste. Røveriofferet kunne ikke få klar besked fra de lokale myndigheder, men et par år senere dukkede Joshua Tillery igen frem af mørket: I staten Washington blev han idømt 13 års fængsel for et skuddrab.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
Citer med linket her:
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Del eller citer med linket her

MediaCreeper

Jeg bruger meget tid på at udgive medierne på FOLKETS. Og de gør en forskel. Du kan bakke op om indsatsen ved at blive medlem eller sponsor. Mvh. Lennart Kiil