Gå til hovedindhold

Er Incels i virkeligheden feministernes idealmænd - få det overraskende svar her

Af Lars Rex (ordblind)

Incel-kulturen er opstået som følge af feminismen.

Når man kigger på incel- eller incelkultur, som er opstået i kølvandet på feminisme, så er der nogle interessante aspekter af dette moderne begreb.

Der er nogle ting, man lægger mærke til, og en af de ting, man lægger mærke til, er, at disse mænd lever meget i deres følelsesmæssige vold.

I virkeligheden må man jo næsten betegne incels som den helt rigtige feministiske mand, netop fordi han giver udtryk for sine følelser.

Han er ofte ikke særlig maskulin eller har nogen af de værdier, som forbindes med traditionel maskulinitet, såsom at træde i karakter eller løse sine udfordringer, som måtte være i hans liv.

I virkeligheden burde feminister jo være superglade for denne type mand, som på mange måder helt lever op til den manderolle, mange feminister ønsker sig af mænd, at de har fundet deres feminine sider i livet. Som ofte begrænser mere end det fører til succes her i livet.

Incel er en forkortelse af det engelske “Involuntary Celibate” (på dansk: Ufrivilligt cølibat) og dækker over en gruppe mænd, der ser sig selv svigtet af kvinder generelt. Nogle mænd er vrede i en sådan grad, at de begår, ønsker at begå, eller forsøger at begå, vold og drab.

Ligheden mellem disse to grupper er, at feminister mener, at mænd er skyld i alt, der forhindrer dem i at lykkes, og denne gruppe af incels mener, at kvinder er skyld i alt, der ikke fører til succes. Det er sjovt, at når man lever i sin følelsesopfattelse, så skaber det ikke noget sundt, hverken for feminister eller for incelmænd!

Det med at fralægge sig selv eget ansvar, som det ofte ses, er hverken sundt eller givende for den enkelte her i livet. At spille offer, som det ofte fremgår af disse to grupper, fører ikke til særlig meget succes, nok snarere det modsatte. Ofte gider de fleste mennesker ikke at bruge tid eller energi på denne type mennesker.

I stedet for at have et mantra, der hedder “livet kan være hårdt, barskt og brutalt”, er der udfordringer for alle, uanset hvem man er som menneske, og ja, jeg vil prøve at få det bedste ud af livet og prøve at se det positive i de muligheder, jeg har.

Men igen, det er vel nemmere at tilhøre en af de to feministiske grupper.

Sektion
Jeg er en ordblind skribent og forfatter. Og på Folkets kommer jeg til orde i samfundsdebatten.