Gå til hovedindhold

Manipulation med 1.000 kronersedlen

Af Per Tendrup

Manipulationen med 1.000 kronersedlen

Nationalbanken udfaser 1.000 kronersedlen - bankerne er klar til at hjælpe.

Det hævdes at være et led i udstedelse af en ny seddelserie 

Det er aturligvis nonsense. Som de fleste vist er klar over er initiativet udelukkende et forsøg på at stjæle penge fra blant andre mindrebemidlede folkepentionister.

Jeg forsøgte for nyligt at indsætte 4-1.000 kronesedeler I Den Danske Banks seddel automat men fik de 2 retur med besked om at det nok var noget i vejen med dem, nonsens jeg anvendte dem senere som betaling I supetmarkedet.

Efterfølgende er automaten blevet manipulleret således at man maximalt kan indsætte 20.000 Kr. Det er tilsyneladende hvad der menes med “bankerne er klar til at hjælpe”. 

Nej det er udelukkende for at gøre livet surt for pentionister med 1.000 kronesedeler som opsparing.

Som det sikkert er de fleste bekendt er 1.000 kronesedelen yderst populær og anvendes som opsparing af folkepensionister og andre med begrenset indtægt til at sikre deres alderdom mod stadigt stigende og uforudsigeligt politisk idioti.

Det er egentligt utroligt mærkeligt (småligt) at der er nogen som kan have noget imod det, men det er der altså.

Individer med udenom demokratiske beføjelser som selv er højtlønnede og mangemilionære, såsom direktørene for nationalbanken og gælstyrelsen samt højtlønnede kontrolanter i Danske Bank som har til opgave at mistænkeligøre indehavere af 1.000 kronesedler.

Ulrik Nødegaard meddeler at natonalbanken udsteder en ny 1.000 kronesedel i 2028-2020. Temligt mærkværdigt, nærmest et forsøg på at retfærdigøre den nuværende konfiskering. 

Nationalbank direktøren har tidligere modsat sig en konfiskering af 1.000 kronesedlen af hensyn til blant andre folkepentionister, men han har nu tilsyneladende skiftet mening.

Det er jo let nok som højtlønnet mangemilionær, men det har intet med velfærdsstaten, retfærdighed eller demokrati at gøre. 

Næ, vi skulle have stemt for EURO-en i stedet for den Danske Krone da vi havde chancen, i så fald havde denne form for stats-svindel ikke været mulig.