Gå til hovedindhold

Send de gamle i krig

Af Lennart

Politikerne lever ikke i den samme virkelighed som almindelige mennesker.

Almindelige mennesker forstår godt at det er dumt at forestille sig at fødedygtige kvinder skal sendes i krig.

Politikerne piver endda i forvejen over at der fødes for få børn. Og så vil selvsamme politikere tvinge de eneste som kan føde børn, i trøjen.

Men du kan ikke bede kvinder om at føde flere børn og samtidig gøre dem klar til at blive sendt i krig.

Eller jo, det kan du godt - det kommer der bare ikke noget godt ud af.

Usikkerhed, utryghed og uforudsigelighed - er ikke de bedste forudsætninger for familieforøgelse.

Glem det

For et land med en i forvejen meget lille befolkning er det en yderst risikabel vej at sende kvinder i krig. Især kvinder i den fødedygtige alder.

Men det kommer heller ikke til at ske.

Vi så under corona-pandemien hvor meget politikerne gjorde for at redde pensionisterne. Tror du virkelig på at de selvsamme politikere vil ofre unge fødedygtige kvinder i krig?

Og medierne hyler op hver eneste gang en kvinde i den fødedygtige alder taler om deres store problemer med mental load og hvor hårdt hverdagslivet er for dem.

Hvordan ville medierne ikke reagere når kvinders blod flød på slagmarken?

Generelt sender man ikke kvinder i krig. Hvorfor forestiller danske politikere sig at vi som land med en lille skrumpende befolkning skulle gøre det modsatte af andre og begå kollektivt selvmord?

Politikerne burde åbne øjnene og se sig omkring.

Ukrainske kvinder i Danmark er enten enlige kvinder eller oftere mødre med deres børn. Hvem skulle passe disse børn hvis mødrene var ved fronten sammen med fædrene?

Hvis der virkelig bliver krig, så bliver kvinderne ikke sendt til fronten.

Så har vi blot den situationen at færre mænd end ellers vil have fået den fornødne militærtræning fordi man har brugt ressourcerne på at uddanne kvinder som man alligevel ikke vil ofre i krig.

Det er udmærket at en del kvinder modtager militærtræning, men kommer det til krig og mobilisering, vil hovedparten af dem som sendes i kamp under alle omstændigheder blive mænd. Derfor er det godt hvis en større del af mænd end af kvinder har modtaget militærtræning - med mindre man laver en model hvor alle får det.

"Men det handler ikke om fysik”

Når man argumenterer imod politikernes vrangforestillinger om kvinder, mænd og krig, så lyder modargumentet som regel at kvinder og mænd kan det samme og at fysik i øvrigt ikke længere er en relevant parameter for soldater.

Det argument ser bort fra at kun kvinder kan føde.

Men hvis virkelig det er sandt som politikerne hævder, at fysik ikke betyder ret meget for soldater, hvorfor er det så unge kvinder, den mest begrænsede og begrænsende menneskelige ressource, som skal gøres klar til krig?

Vi lever jo efterhånden i et samfund med en svær overvægt af gamle. Og de gamle er jo klogere og har mere erfaring end de unge. Og er for gamle til at få børn.

Hvis virkelig det var sandt at det fysiske ikke spillede en rolle, så ville det på alle måder give mere mening at sende de gamle i krig frem for fødedygtige kvinder.

Men det er jo ikke sandt. Og det ved politikerne godt. Så politikerne er godt i gang med at svække den mulige danske mobilisering i fremtiden.

Emner
Sektion
Lennart Kiil er stifter af FOLKETS og redaktør på Folkets Avis. Han mener godt man kan oplyse og underholde på samme tid.