Primære faneblade

Storbritannien overhaler Frankrig, når det gælder størrelsen af nationaløkonomien. Takket være en ny opgørelse, der medtager prostitution og illegale stoffer, kan englænderne i år prale af at være nr. fem på verdensranglisten (efter USA, Kina, Japan og Tyskland), mens Frankrig skubbes ned på sjettepladsen. Det fremgår af tal fra CEBR (Centre for Economics and Business Research), som gengives i Daily Telegraph.

Et officielt skøn viser. at prostitution tilføjer omkring 5,7 mia £ (54 milliarder danske kroner) til den britiske økonomi hvert år, mens narkotika bidrager med omkring 6,6 milliarder (62 milliarder danske dask). At disse tal indgår i nationalregnskabet, er en del af en ny EU-standard, som Frankrig imidlertid ikke ønsker at følge. Eric Dubois, direktør for Frankrigs statistiske kontor, siger, at stofbrug ikke er en aktivitet, der udspringer af frie valg, og at prostitution er resultatet af mafia-netværk og handel med illegale indvandrere.

Storbritanniens bruttonationalprodukt distancerer denne gang Frankrigs med nogle få promille, men forspringet ventes at vokse i de kommende år, hvor udsigterne er dystre for Frankrig og resten af Eurozonen. Planøkonomi og overregulering har sin pris, også for det stagnerende Japan.

Langt fra de britiske kyster er det den indiske økonomi, der truer med at overhale landets gamle koloniherrer i 2018, og at vise baghjul til Japan i 2025. CEBR beskriver Indiens vækst og unge arbejdsstyrke som "ustoppelig". Med eller uden narko og prostitution.

Tak fordi du læste et blogindlæg på Folkets Avis

Du kan støtte Folkets Avis som debat- og blogplatform ved at blive abonnent.

Se mulighederne


Debat og kommentarer?

Abonnenter kan kommentere direkte her på Folkets Avis

Bliv abonnent nu og deltag i debatten

Du kan også følge vores side på Facebook hvor en del indlæg debatteres:


Vores udlandsblog under kyndig ledelse og redigering af Oldfux

Følg os på Facebook