Gå til hovedindhold

Jødisk ansat under Biden siger op i protest

Af Lazaro (Humanice)

Lily Greenberg Call, en fremtrædende medarbejder i USA’s indenrigsministerium under præsident Joe Biden, har offentliggjort sin fratrædelse.

Den højtstående Biden-ansatte annoncerede i går sin opsigelse i protest mod administrationens fortsatte amerikanske støtte til Israels militæroffensiv som over de sidste syv måneder har ødelagt den palæstinensiske enklave Gaza.

“Jeg tiltrådte Biden-administrationen, fordi jeg tror på at kæmpe for et bedre USA, for en fremtid hvor amerikanere kan trives: en med økonomisk velstand, en sund planet og lige rettigheder for alle mennesker. Jeg har viet min karriere til kandidater, som jeg troede ville fremme denne vision,” skrev Call i sin opsigelsesskrivelse til Haaland.

“Men jeg kan ikke længere, i god samvittighed, fortsætte med at repræsentere denne administration midt i præsident Bidens katastrofale, fortsatte støtte til Israels folkedrab i Gaza.”

I et interview med Associated Press, kritiserede Call præsidenten for at gøre jøder til “ansigtet af den amerikanske krigsmaske” og understregede, at hendes egne forfædre var blevet dræbt af “statssponsoreret vold”.

Greenberg Call’s træk er blot det seneste i en række af protestsaktioner fra midt-og seniorniveau administration medarbejdere. For få dage siden valgte en amerikansk hær officer, Maj Harrison Mann, at give afkald på sin stilling hos Defence Intelligence Agency af lignende årsager.

“Jeg mener, at præsidenten må vide, at der er folk i hans administration, som mener, at dette er katastrofalt - ikke bare for palæstinenserne, men også for israelitter, jøder, amerikanere og hans egne valgkampprospekter.”

Sektion

Kom med

I mere end et årti har Lennart Kiil leveret sandhed, nuancering og perspektiv med præcision og lidenskab. Som chef og redaktør for Folkets Avis, Danmarks banebrydende borgerjournalistiske medie, har han ufortrødent gået oplysningens ærinde og trodset modstand og økonomiske vanskeligheder.

Invester i ærligt, indsigtsfuldt og originalt indhold, og stå bag en fritænker, der er kendt for kompromisløs research og frygtløs sandhedssøgning.

Bliv abonnent

Lazaro elsker at læse og skrive