Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

307

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Slut med at lyve, venner!

Gratis

Del indlæg

En traditionel løgnedetektor, som vi kender dem fra amerikanske kriminalfilm, kan afsløre omkring 60 procent af de usandheder, man fortæller under et forhør. Der er altså en god chance for at slippe af sted med en del løgnehistorier. Men snart bliver det meget sværere. Engelske og hollandske videnskabsfolk har opfundet en ny detektor, der angiveligt fanger omkring 75 procent af løgnene, skriver nyhedstjenesten IDG.

Under forhøret skal man iføres en heldragt, der er udviklet til brug for professionelle animatorer. Den kan omsætte kroppens bevægelser til digitaliserede levende billeder. Dragten fremstilles i Holland af firmaet Xsens og koster fra ca. 90.000 danske kroner og opefter.

Jo mere, man lyver, desto mere urolig bliver kroppen, og det fanges af den fintmærkende dragt og det tilhørende programmel. "Denne effekt viser sig ret uafhængigt af kulturel baggrund, intellektuel udrustning eller graden af nervøsitet hos personen," forklarer Ross Anderson, professor på Cambridge University.

Efterhånden som metoden videreudvikles og tilpasses den enkelte afhørte person, kan nøjagtigheden måske komme op over 80 procent. Blandt de nye muligheder, der skal afprøves, er billigere dragter end de hidtil benyttede.

Den traditionelle løgnedetektor, også kaldet en polygraph, måler f.eks. puls, blodtryk, åndedræt og svedsekretion. Den blev opfundet i 1921 af John Augustus Larson, der var politimand og medicinstuderende i Californien. Den høje grad af usikkerhed ved metoden gør, at den ikke har vundet større indpas i Europa.

Del eller citer ved at kopiere linket her

Seneste ændring: 

11/12/2019 - 14:08

10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem eller sponsor her

FOLKETS

Del eller citer med linket her

MediaCreeper