Primære faneblade
Åben

Gratis

Folkets Avis har fået en ansigtsløftning

Jeg vil fastholde, at indholdet er det vigtigste på en avis. Og jeg havde længe ikke gjort noget særligt ud af forsiden på Folkets Avis. Det er der nu lavet om på.

Forsiden skulle nu gerne tage sig nogenlunde lækker og præsentabel ud. Sidehovedet er nyt, men inspirationen er selvfølgelig hentet fra de klassiske trykte aviser.

Der er ændret på mange små detaljer også.

Skrifttypernes betydning

Ellers er den store ændring, at jeg har slået mig fast på nogle skrifttyper, som gør avisen lidt mere indbydende. Her skal lyde en tak til Google Fonts, som sørger for at disse skrifttyper er tilgængelige. Og naturligvis en tak til designerne.

Ideelt set har en avis nok sin egen specialdesignede skrifttypesamling. En font til hvert af avisens elementer – fra navnet i sidehovedet til overskrifter og brødteksten. Det er ikke realistisk for os foreløbigt.

Det er dog lykkedes mig at finde en sammensætning af skrifttyper, som jeg vurderer til at passe avisen godt.

Navnet på avisen er lavet i skrifttypen Berkshire Swash. Den er ikke helt klassisk, men de lidt rundere former passer godt til et folkeligt organ. Der er også en lille smule Robin Hood over den, ikke? Det var heller ikke helt nem at finde en font, der passer som logotype, men jeg synes, det lykkedes med Berkshire Swash.

Rubrikker er lavet i skrifttypen Lora, som er en flot serif. Jeg var med det samme begejstret for den. Den fangede mig, måske fanger den også andre? Da jeg havde valgt en serif til rubrikker og mellemrubrikker var jeg på udgik efter en sans font til brødteksten, da jeg synes, det samlede udtryk på en side kan blive lidt tungt, hvis al tekst er i serif.

Brødteksten er i Open Sans, som jeg kan se bliver anbefalet mange steder på nettet. Jeg synes også den er flot, omend måske en kende kedelig. Den er i hvert fald neutral og nem at læse selv i små størrelser, og det er nok noget af det vigtigste for en skrifttype til brødtekst.

For at adskille indhold fra struktur har jeg benyttet en lidt anderledes font til bokse og forskellige sektioner på hver side. Det er den lidt firkantede Aldrich, jeg har valgt der. Jeg er ikke helt sikker på det valg, men det bliver ved den for nu.

Rent teknisk har det været nemt at trække Google Fonts ind i vores CMS Drupal takket været det glimrende modul:

https://www.drupal.org/project...

Skrifttyperne går igen på hele Folkets Avis og bruges ikke kun på forsiden. Så det er en ændring der gerne skulle give hele avisen et løft.

Tilbage til indholdet

Det med at tilpasse en sides udseende og finde den rigtige typografi er en tidskrævende proces, så jeg håber, I sætter pris på resultatet. Også en stor tak til vores eksterne vejleder for at presse lidt på med udseendet.

Typografi er fascinerende og det har været interessant at se på de forskellige skrifttyper, men nu glæder jeg mig alligevel til at skrive lidt igen og hjælpe andre med at få deres budskaber ud.

Tjek endelig den nye forside ud her:

www.folkets.dk

Folkets Avis har takket være trofaste støtter hjemme her. Vil du også være med?