Politikere får magt, medicinalgiganter får penge og folket får hovedpine

Skrevet af Lennart Kiil

Magthaverne fortæller os, at love og regler er der for at beskytte borgerne. I virkeligheden er det de største virksomheder, politikerne selv og de mange bureaukrater, der har gavn af den linde strøm af nye regulativer.

Måske kan du huske, at man for nyligt lavede en ny lov, der gjorde det ulovligt at sælge glas med hovedpinepiller. Nu skulle man kun kunne købe mindre pakker med tyve styk piller i ad gangen. Politikerne fortalte os, at loven skulle beskytte forbrugerne og skabe mere tryghed i hjemmene. Loven skulle også forhindre selvmord.

Nu skulle man tro, at de store medicinalvirksomheder, der producerer medicin mod hovedpine, var kede af det nye forbud. Og sådan tror mange mennesker også, at verden hænger sammen. Mange tror vitterligt, at politikerne begrænser de store for at beskytte de små.

Men der er intet, der tyder på, at medicinalindustrien er kede af den nye lovgivning. Tværtimod har den nye lovgivning givet virksomhederne mulighed for at hæve deres profitmargen, for nu kan man ikke længere opnå mængderabat ved at købe stort ind.

Som udgangspunkt må vi gå ud fra, at en lov imod hovedpinepiller i glas ikke i sig selv gør, at folk kommer til at lide mindre af hovedpine end før. Derfor er behovet det samme, men nu må folk affinde sig med at skulle købe flere af de små dyre pakker. Enten flere penge op af lommen eller finde sig i hovedpine dagen lang.

Lommesmerter eller smerter i hovedet. Det er valget, politikerne efterlader befolkningen med.

En frygtsom befolkning er nem at styre

Se godt på infografikken øverst til højre. Efter det nye forbud er blevet indført, koster en hovedpinepille over én krone. Før forbuddet kostede den kun 30 øre. Prisen er over tredoblet! Om kort tid har alle selvfølgelig glemt, hvad hovedpinepiller kostede før det politiske indgreb. Og sådan er det med tusindvis af produkter. Forbud og regulering kør langsomt alting dyrere.

På et tidspunkt bliver medicinen så dyr, at man kan søge det offentlige om tilskud til den, fordi ingen længere har råd. Og så får bureaukraterne mere at lave igen.

Se også godt på billedet til venstre. Det viser meget godt, hvordan medicinalvirksomheden spiller med på politikernes skræmmekampagne. Hvorfor skulle medicinalvirksomheden gøre det, hvis ikke det var fordi, den nød godt af politikernes infantilisering af borgerne? Panodil lægger her op til, at forældre ikke er ansvarlige nok til at have et glas med hovedpinepiller stående i hjemmet.

Men hvis pillerne er så farlige for børn, så burde man måske HELT forbyde dem, eller hvad, Panodil? Det spørgsmål burde en kvik journalist stille medicinalgiganten. Nej, selvfølgelig foretrækker Panodil en situation, hvor politkerne forbyder de store glas, for nu kan de sælge hovedpinepiller til tre gange så meget som før.

Panodil kan bestemt ikke klage over forbuddet mod piller i glas. De kunne aldrig selv havde lavet effektiviseringer, der kunne forøge deres indtjening så meget som politkerne har hjulpet dem til via det nye forbud. Takke være politikernes kontrolmani mod borgerne er Panodils dækningsbidrag på hovedpinepiller røget op gennem loftet.

Politikerne får magt, medicinalgiganter får penge, og folket får hovedpine.

Og så sidder der nyttige idioter og forsvarer, det forbudshelvede og regeltyranni, vi efterhånden lever under her i landet. Mens de største virksomheder og politikerne griner.

Dokumentation. Frit salg af Panodil har ikke effekt på selvmord.
http://dagenspharma.dk/2011/04...

Del Politikere får magt, medicinalgiganter får penge og folket får hovedpine