Kun medlemmer

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

318

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem

Primære faneblade

Tusinder af litauere forbereder militært selvforsvar

Antal

Brugerindlæg af Oldfux

Mens den danske venstrefløj taler om at afvæbne hjemmeværnet, er civile borgere i Litauen i fuld gang med at forberede et militært forsvar af deres land. Truslen kommer som så ofte i historien østfra.

Unionen af Riffelskytter er et korps af frivillige, der optræner deres kampevne på en skydebane uden for hovedstaden Vilnius. Stedet er et af de talrige militære anlæg, Sovjet-tropperne efterlod, og det ser i følge Sunday Telegraphs medarbejder nedslidt og forladt ud. Men de litauiske riffelskytter er udrustet med kraftige, moderne automatvåben, og deres skydetræning foregår under instruktion af professionelle soldater. Korpset tæller ca. 8000 aktive medlemmer, og Vilnius' borgmester Remigijus Simasius er et af dem.

Litauens parlament har for nylig vedtaget at genindføre værnepligt, og den litauiske hær er under udbygning til en stående styrke på 22.000 mand. Alle landets husstande har modtaget en 100-siders publikation med titlen "Hvad vi har brug for at vide i ekstreme situationer og krigstilfælde". Rusland nævnes ikke i denne udgivelse, men alle læsere ved, hvorfra truslen kommer.

Litauens præsident Dalia Grybauskaite har beskrevet Rusland som “et land, der ikke blot truer sine naboer, men også organiserer krig mod sine naboer... Det er den samme internationale terrorisme, vi har i Irak og Syrien."

Del

Del eller citer ved at kopiere linket her

Udgivet: 

22/03/2015 - 11:39

Seneste ændring: 

13/02/2019 - 14:30

Emner: 

Del eller citer med linket her

MediaCreeper