Få adgang til alt indhold, slip for reklamer og støt Folkets Avis!

59,-
per måned

Myndigheder skal servicere - ikke genere

I forgårs kunne man side om side læse, at myndighederne var på kanelkontrol hos bagerne og at politiet ikke rykkede ud til tyverier hos købmænd. Det viser desværre alt om forholdet mellem magthavere og civilsamfund her i landet.

Tænk sig, det forretningsliv der holder landet kørende skal hånes på den her måde. Bagere der står op klokken tre om morgenen, så vi alle kan nyde godt af brød og gode kager. Og så kommer der kanelkontrollanter forbi og snuser rundt.

Sådanne driftige folk skal ikke generes af emsige kontrolinstanser ved enhver given lejlighed.

Og tænk sig, købmænd - der betaler millioner i skat og afgifter hvert år - kan ikke få den mest grundlæggende beskyttelse, som ellers ethvert retssamfund bør kunne bryste sig af.

Købmændene kunne med god ret spørge, hvad de får for alle de mange millioner hvis ikke politiet gider komme på besøg ved tyverier i deres butikker.

Men de penge går måske til kanelkontrollanterne som chikanerer kollegaerne i bagerbutikkerne?

Hvis civilsamfundet lader sig trampe på af magthaverne på den her måde, så kommer der aldrig balance i tingene igen her i landet.

Det er utroligt vigtigt, at politikere og embedsfolk forstår, at de er her for at tjene folket og ikke herse rundt med det.

Og vi må igen spørge - hvorfor betaler vi verdens højeste skatter og afgifter her i landet?

Det bliver sværere og sværere at bilde sig selv ind, at der findes et bare nogenlunde rimeligt svar på det spørgsmål.

Del Myndigheder skal servicere - ikke genere