Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Kan virksomheder finansiere medier?

Hvad har virksomhederne herover tilfælles?

Det er alle meget store virksomheder med dyrebare brands. Ja.

Men de har også noget andet tilfælles. De har nemlig alle skudt betydelige summer i et af de relativt nye rent netbaserede medier – Quartz

Hvad er mediet Quartz så for en størrelse?

Quartz is a digitally native news outlet, born in 2012, for business people in the new global economy. We publish bracingly creative and intelligent journalism with a broad worldview, built primarily for the devices closest at hand: tablets and mobile phones.

Så disse store virksomheder understøtter journalistik!

Et sådant fænomen er nærmest ukendt i Danmark. Her vil de store virksomheder indtil videre hellere sponsorere sportsklubber og musikkoncerter.

Men hvorfor egentligt ikke sponsorere fremragende indhold som Chevron, Boeing, Credit Suisse og Cadillac her gør på Quartz?

Jeg ved selvfølgelig ikke noget om, hvor meget virksomhederne bidrager med, men jeg kan konstatere, at der ikke er nogen reklamer på Quartz, så det må være betydelige summer. Det er bestemt ikke billigt at holde et medie med en større stab kørende.

Her på Folkets Avis vil vi gerne have et så bredt fundament i vores finansiering som muligt. Derfor er brugerbetaling utroligt centralt for os. Men selvfølgelig ville vi kunne løfte den journalistiske del betragteligt, hvis vi havde en række pengestærke virksomheder i ryggen.

Det bliver spændende at se, om den trend, vi ser i USA, kommer til Danmark inden for en overskuelig fremtid. Quartz er nemlig ikke det eneste eksempel på et medie med den model. Der er efterhånden en del i USA.

Du har læst et indlæg på Folkets.

Uden opbakning fra læserne ville vi ikke kunne bringe det.

Bliv betalende bruger og støt den frie journalistik i Danmark.

Se fordele

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
Vi er 0 abonnenter – vi skal højere op!
Abonnenter Svarer til
1 1 stor fadøl
200 Kontanthjælp, 0 børn
1000 DR-journalist
5000 Maria Rørbye Rønn