Det her er ikke en betalingsmur

Når du scroller ned, kan du frit læse Brugen af antidepressiv medicin eksploderet i Danmark

Ovenikøbet uden forstyrrende bannerannoncer

Men hvad lever Folkets Avis så af? Bidrag fra sådan nogle som dig

Værn om pressefrihed og folkestyre Støt Folkets Avis

Brugen af antidepressiv medicin eksploderet i Danmark

Skrevet af Jakob Coff

LYKKEBAROMETRET: Danskernes forbrug af antidepressive lægemidler er steget drastisk de sidste to årtier. Hvis man kigger på kvinder i aldersgruppen, som forældrene i småbørnsfamilier typisk tilhører, hvilket også er den aldersgruppe, som skal begynde deres karriere, så kan man se en kraftig stigning i brugen af antidepressive lægemidler.

FAKTA: Mængde opgjort i DDD Ved angivelse af lægemiddelsalget i mængde benyttes som udgangspunkt den af WHO fastsatte definerede døgndosis (DDD). Den definerede døgndosis for et lægemiddel fastsættes ud fra en gennemsnitsdosis pr. døgn for en voksen person. I de tilfælde, hvor WHO ikke har tildelt en officiel DDD eller angivet retningslinjer for tildeling af en DDD-værdi, har Statens Serum Institut fastsat en måleværdi.

Antidepressive lægemidler, samlet: ATC gruppe N06A, bortset fra N06AX12. Antidepressive lægemidler anvendes bl.a. til behandling af depression, desuden til andre psykiske lidelser som f.eks. panikangst, social fobi, generaliseret angst, tvangstanker/ tvangshandlinger (OCD), posttraumatisk stresstilstand og spiseforstyrrelser. Enkelte af midlerne anvendes endvidere mod neuropatiske smerter. Kilde: http://medstat.dk/

Del Brugen af antidepressiv medicin eksploderet i Danmark