Primære faneblade
Debatindlæg
Åben

Gratis

Demokrati & politik

Gennem de sidste fire år, er situationen for titusindvis udenfor arbejdsmarkedet kun blevet værre og værre. Kommunerne som jo er sat i verden for at hjælpe i nærområdet så at skrive, har fået så meget selvstyre de blæser på lovgivningerne. Etik, moral og borgernes retssikerhed er forvist til de støvede gamle ordbøger, hvem bruger den slags i dag?

Kommunekasserne er som tegnebøger af muldvarpeskind, de ser aldrig dagens lys. Medmindre erhvervslivet står og banker på, så er der ingen grænser for, hvad kommunekasserne har af penge. Uheldigvis følger der meget sjældent mere end få reelle arbejdspladser med i disse situationer. Tilgengæld er der ofte masser af muligheder for aktivering, arbejdsprøvning, småjobs, fleksjobs og endda minifleksjobs, til de der står udenfor arbejdsmarkedet.

Set med de kyniske briller på, er det et drømmescenarie for staten, regionen, kommunen og arbejdsgiveren. De ledige, de syge, samt de der har en minimal erhvervsevnerest (12 minutter om dagen), piskes rundt til de opgiver og gør som beordret. Arbejde er nu engang det bedste for mennesket, uanset om dette menneske kan arbejde effektivt eller ej? Livskvalitet? Det bruger vi ikke i det danske samfund.

Kommunen derimod belønnes med penge i form af massive refusioner fra staten, virksomhederne sparer lønninger til overenskomstmæssige reelle jobs. En god bekendt var i nyttejob, virksomheden ville gerne have ham i nyttejob igen. Her fastholdt min bekendt dog, at skulle han retur til virksomheden, var det et krav han blev ansat på overenskomstmæssige vilkår. Det eneste han ønsker sig er et reelt arbejde. Han fik intet reelt job, det kostede jo virksomheden penge at ansætte ham.

Når håbløsheden breder sig hos mennesker udenfor arbejdsmarkedet, stiger selvmordsraten drastisk. Altså de selvmordforsøg som lykkes. Det er samfundsbesparende når et selvmord begået af et menneske udenfor arbejdsmarkedet gennemføres til punkt og prikke. Se nu skal der i sagens natur, ikke bruges flere penge på aktivering i en eller anden form.

Sundhedsvæsnet sparer også penge, den afdøde generer ikke lægerne mere. Kommunerne lukker gladeligt selvmorderens sag, og arkiverer den. De sparede penge stuves måske sammen til anden tåbelig aktivering af de levende, husk der følger jo refusion fra staten med.

Der er kun en særdeles stor ulempe ved disse selvmord som lykkes. Det ser hulens dårligt ud på papiret. Det stykke papir resten af verden læser. De familier der står tilbage, er papiret bedøvende ligeglad med. Papir er jo så utroligt taknemligt, men det ser på regnskabernes bundlinje glimrende ud på papiret, plus rigtigt godt ud for økonomien hos staten, regionerne og kommunerne.

Jeg spår vi får en blå regering efter valget, men tror I det bliver bedre tager I fejl. Hvis I tror det ikke kan blive værre, så tro om igen. De sidste reformer og medfølgende besparelser er ikke lavet endnu.

Seneste ændring: 
19/12/2019 - 19:11
10 sekunder, tak

Vi lægger ikke debatindlæg bag betalingsmur.

For budskabet skal ud til alle.

Men det koster at redigere og bringe debatindlæg.

Bak op om det frie ord og den åbne debat.

Bliv medlem
eller sponsor

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
MediaCreeper

FOLKETS udgives og ejes af Kiils v/Lennart Kiil - cvr 35172831

x