Bliv medlem eller sponsor

FOLKETS er en dansk medieplatform der huser udgivelser som avisen Folkets Avis, Magasinet Identitet, Rævekagen, Mediemøllen og mange, mange flere.

I modsætning til de etablerede medier modtager FOLKETS intet tilskud fra staten. Hvis platformen - og de medier som den huser! - skal overleve, så skal læserne betale.

Vi mangler

281

medlemmer mere,
så kører det rundt :)

Bliv medlem
eller sponsor

Primære faneblade

Sådan mister man retten til at kalde sig folkeparti

11/12/2019 - 15:36

Lukket

Kan man som parti arbejde for højere pensionsalder for folket end for politikerne og stadig kalde sig et folkeparti?

Socialistisk Folkeparti og det Konservative Folkeparti stemte for at hæve pensionsalderen for folket, men de stemte imod at lægge den på samme alderstrin for politikerne i Folketinget.

Det er svært at se, hvordan en sådan særstatus til politikerne skulle være folkelig. Og hvis man kalder sig et folkeparti, så bør man ikke modarbejde folket og rage privilegier til sig på borgernes bekostning.

Men det gør SF og Konservative.

At smykke sit partinavn med tilføjelsen folke- bør ikke være gratis. Hvis man gerne vil trække på folkets velvilje, skal man ikke træde på selvsamme folk.

Når SF og Konservative kalder sig folkepartier smykker de sig altså med lånte fjer.

Det kan ingen forhindre dem i. Formelt set er der ikke noget at gøre ved, at disse partier benytter sig af falsk varebetegnelse.

MEN!

Vi kan gøre opmærksom på hykleriet. Vi kan råbe op om, hvor uhæderligt det er at kalde sig et folkeparti, når man arbejder mere for sine egne politikerinteresser med særlige privilegier end man arbejder for folket.

Det kan godt være at SF og Konservative kalder sig folkepartier, men de er det ikke.

Husk at dele

Citer med linket her:
I søgelyset
Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard
Mette Frederiksen. Foto: ft.dk foto til pressebrug / fotograf: Steen Brogaard

Del eller citer med linket her

MediaCreeper